Ministerul Economiei promite politici publice pentru dezvoltarea maşinilor electrice și hibride

Ministerul Economiei are în vedere elaborarea unor politici publice pentru dezvoltarea sectorului maşinilor electrice şi hibride în România, a afirmat ministrul de resort, Florin Spătaru.
Curtea de Conturi

„Împinse de nevoia de a implementa o tranziție rapidă către zero emisii de dioxid de carbon, statele membre UE discută tot mai intens despre viitorul industriei auto electric sau hibrid. Aceste perspective ne ambiţionează să luăm în calcul politici publice care să vizeze dezvoltarea acestui sector în România”, a spus ministrul Florin Spătaru în cadrul întrevederii avute cu reprezentanții Ford Romania.

Ministrul Economiei și Ford Romania s-au întâlnit joi, 17 februarie, pentru a discuta despre dinamica dezvoltării industriei auto la nivel european și despre criza semiconductorilor şi dependența de materiale critice cu care Europa se confruntă în prezent.

De asemenea, ministrul Florin Spătaru a amintit si despre paşii importanţi pe care Ministerul Economiei i-a făcut deja pentru accesarea celor 500 de milioane de euro, fonduri prin PNRR, pentru dezvoltarea microelectronicii, segment esenţial pentru industria auto.

 

CITEȘTE ȘI:

Eurial Invest. O altfel de aniversare

Cât costă abonamentul metropolitan integrat pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă

 

Adaugati comentariu