Advertisement

Sărbătorile de Paști
Home Miscellanea Financiar Mesajul ministrului Finanţelor către bugetari: Nu vor fi tăieri de salarii

Mesajul ministrului Finanţelor către bugetari: Nu vor fi tăieri de salarii

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine că, în acest moment nu este luată în calcul nicio restructurare a aparatului bugetar, adăugând că nu sunt propuse nici tăieri salariale pentru bugetari.

Potrivit acestuia, a început deja o restructurare a aparatului public, în Guvernul Orban fiind doar 16 ministere în loc de 27.

„Acest Guvern a început cu 16 ministere în loc de 27. Fiecare minister şi-a făcut o reorganizare. Eu am terminat reorganizarea ANAF, urmează şi reorganizarea Ministerului de Finanţe, digitalizarea. Şi asta înseamnă o restructurare a aparatului public, dar nu în felul în care se gândeşte lumea acum”, a explicat Florin Cîţu.

Şeful Finanţelor a menţionat că se analizează toate cheltuielile bugetare, dar „la cheltuielile de personal nu ne uităm pentru moment”.

Potrivit acestuia nu vor fi tăieri de salarii: „În acest moment nu există, nu ne uităm la un astfel de proiect în Ministerul de Finanţe. Nu există aşa ceva, nu ne uităm la aşa ceva, dar ne uităm la reevaluarea cheltuielilor pentru întregul an 2020 şi acolo sunt multe cheltuieli şi unele cu impact major unde putem face economii sau care pot fi amânate pentru 2021”, a subliniat Florin Cîţu.

Duminică seara, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că, în Guvern, sunt luate în calcul mai multe scenarii legate de salariaţii bugetari.

„Noi am cerut, cel puţin eu, am cerut tuturor din mediul privat o solidaritate şi este normal să existe o solidaritate la nivel naţional a tuturor, în aşa fel încât să trecem cu bine toţi peste această criză”, a spus ministrul Economiei la B1 TV, întrebat dacă există o strategie cu privire la discrepanţele între privat şi bugetar, astfel încât şi bugetarii să intre în şomaj tehnic sau să primească mai puţini bani.

Pe de altă parte, tot duminică, premierul Ludovic Orban a precizat că nu a existat nicio discuţie pe tema introducerii şomajului tehnic pentru cadrele didactice, iar Guvernul nu are în vedere sub nicio formă această soluţie. Din punctul său de vedere, profesorii trebuie să-şi ţină orele pe platformele online, „să îşi facă treaba, să îi înveţe pe copii, astfel încât să nu fie necesară amânarea anului”.

Şeful Guvernului a adăugat că se face o analiză pe fiecare sector din aparatul bugetar, pentru a se vedea dacă este posibilă aplicarea şomajului tehnic şi în zona angajaţilor de la stat.

„Până nu facem o analiză serioasă şi nu pregătim decizii serioase, prefer să nu exprim niciun punct de vedere (în ce priveşte şomajul tehnic pentru bugetari – n.r.). Sunt zone clare unde nici nu se poate vorbi de şomaj tehnic, în zona sănătăţii, în zona de ordine publică, în zona de muncă şi protecţie socială”, a arătat premierul.

 

CITEŞTE ŞI:

CORONAVIRUS. China nu a înregistrat niciun deces în ultimele 24 de ore

Autostrada Sebeş-Turda va fi complet deschisă în noiembrie 2020

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehiculele electrice
FinanciarFlotă verde

FMI: Tranziţia la vehiculele electrice va avea un amplu impact asupra industriei auto

Tranziţia globală la vehiculele electrice va avea un amplu impact asupra investiţiilor,...

parcare
Financiar

Primăriile au obținut 452.mil. lei din utilizarea parcărilor publice și din amenzi

Primăriile au obținut 452.mil. lei din utilizarea locuri de parcare publice, din...

buget
Financiar

47 de ONG-uri și companii solicită UE să adopte un buget mai ”ecologic”

O coaliție de 47 de companii, organizații ale societății civile, asociații și...

exporturile FOB
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 3,5% în primele 8 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 3,5% în primele 8...