1.300 de Opel Movano asigură transportul elevilor

Noul an de învăţământ debutează luni cu mijloace de transport moderne pentru elevii din aproape 1.300 de localităţi din ţară, copii pentru care mersul la şcoală este de acum la nivelul tehnologiei anului 2015.
opel-movano-asigura-transportul-elevilor-floteauto

Dealerul Opel Rădăcini Motors a câştigat două licitaţii publice care au însumat în 2015 livrarea unui volum de 1.300 de unităţi microbuze pentru utilizare transport şcoală, iar maşinile sunt gata de drum.
“Opel Movano şi-a demonstrat din nou versatilitatea furnizând în România soluţia pentru cel mai mare parc de maşini transport elevi al Opel. Este o reuşită a organizaţiei locale, ce se înscrie în procesul de succes pe care gama de utilitare uşoare Opel îl cunoaşte în Europa şi reprezintă încă un exemplu de democratizare a mobilităţii, parte asumată a misiunii Opel”, declară Steffen Raschig, Director Vehicule Comerciale Opel în Europa.

Opel Movano în varianta contractată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice spre exploatarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţifice sunt echipate cu sisteme dedicate destinaţiei lor. Printre acestea se numără uşa de acces acţionată electric de către şofer şi semnalizarea suplimentară la oprirea microbuzului transport şcoală, în timp ce şoferul beneficiază de aportul de siguranţă dat de informaţiile furnizate de camera spate. Conversia a fost realizată în România, de către un furnizor autorizat de către Opel. Autovehiculele Opel, acelaşi model Movano Trabus, se dovediseră deja a fi cea mai bună ofertă pentru specificaţiile necesare, câştigând anterior o altă licitaţie publică de 600 de unităţi, prin participarea unui alt partener Opel.

Vânzările de autoutilitare Opel, evoluţie impresionantă

Volumul de modele autoutilitare contractat de Opel în 2015 se înscrie în direcţia pe care marca s-a înscris cu câţiva ani în urmă şi reprezintă doar la acest moment nu mai puţin de 15,4% din totalul pieţei de autovehicule comerciale uşoare din România din 2014. Performanţa anului 2014 a reprezentat la rândul său un avans considerabil, aducând Opel o cotă de piaţă de 5 ori mai mare decât în anul anterior şi multiplicarea volumului de 5,7 ori raportat la toată piaţa modelelor utilitare. Aceeşi linie este urmată şi în prezent, cifrele de la 7 luni ale acestui an indicând deja o depăşire cu 1,2% a cotei de piaţă a modelelor comerciale uşoare Opel, comparativ cu ponderea înregistrată în 2014.

mersul-la-scoala-demareaza-pe-14-septembrie-1-300-de-opel-movano-asigura-transportul-elevilor-floteauto
Noul an de învăţământ debutează luni cu mijloace de transport moderne pentru elevii din aproape 1.300 de localităţi din ţară

„Aceste rezultate se datorează atât gamei actualizate şi competitive de modele, cât şi profesionalizării structurilor de vânzări, dar sunt posibile doar în prezenţa unor eforturi conjugate ale partenerilor europeni şi celor români. Livrarea a 1.300 de unităţi fost un exerciţiu logistic de amploare, încheiat în avans faţă de începerea anului şcolar, conform angajamentului asumat, însă reţeaua Opel din toată ţara merită felicitări pentru numeroase alte licitaţii în care atuurile tehnice şi comerciale ale modelelor noastre au făcut diferenţa”, consideră Cristian Milea, Opel Country Director România.

Motoarele creşterii sunt în principal modelele Movano şi Combo, dar noul Vivaro începe la rândul său să se impună. Opel Movano şi-a stabilit supremaţia în segmentul său, cifrele la zi pentru 2015 indicând o pondere de 27,5% din volumul comercializat de întregul segment Van E în 2014 în România şi nu mai puţin de 13,4% din totalul pieţei de autovehicule comerciale uşoare de anul trecut. Trendul urmează evoluţia din 2014, când a atins o cotă de piaţă de 9,17% din segment.

Aceeaşi direcţie este urmată şi de Combo, care aproape şi-a mărit volumul de vânzări la aproape 160% în 2014 faţă de anul anterior, continuându-şi şi evoluţia pozitivă în segment. În acest an, vânzările se situează deja la 7 luni la 150% din performanţa totală a anului 2014, reprezentând totodată un avans până la o cotă de piaţă de peste 7% din segment în intervalul ianuarie – iulie 2015.

1.300 Movano, un şir întins de la Piaţa Unirii la Piaţa Presei Libere

Varianta de transport persoane este doar una dintre soluţiile pe care le aduce modelul Movano, un partener de muncă foarte versatil. Unităţile Opel Movano Trabus disponibile pentru debutul anului şcolar de luni ar putea transporta simultan peste 20.000 de elevi, fiind livrate în varianta de pasageri de 16+1 locuri.

Versiunea de caroserie este L3H2, ce are lungimea de peste 6 metri. Dacă ar fi aliniate, cele 1.300 de microbuze şcoală ar forma o coloană de peste 8 kilometri, adică s-ar întinde mai mult decât pe distanţa de la Piaţa Unirii până la Piaţa Presei Libere, trecând prin Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle şi Arcul de Triumf.

Acesta este însă un şir virtual, în realitate maşinile Opel se află la dispoziţia a aproape 1.300 de localităţi din ţară, de la Curtici sau Nădlac, în Arad, la Valea Seacă în Bacău, Izvoru Crişului în Cluj, Adamclisi în Constanţa sau Ipoteşti, Suceava, furnizând transport confortabil în siguranţă acolo unde acesta este esenţial, pe drumul spre şcoală.

 

 

Adaugati comentariu