Mercedes Vito electric, cel mai rapid van

Cine-a spus că utilitarele electrice nu pot fi distractive? Pot fi foarte rapide, dacă ținem cont că-și ating cuplul maxim la 0 rot/min. Acum să ne imaginăm un microbuz dotat cu un motor electric de 900 CP. Cum arată el într-o ”liniuță”,  alături de Ferrari Calofornia T și Tesla Model S?
Mercedes Vito electric Atieva

La bază a fost un Mercedes Vito, în varianta de marfă. Știți, cel care transportă pâinea caldă dimineața, pe la 6. Pe parcursul vieții, însă, a intrat pe mâna specialiștilor de la Atieva, care i-au schimbat motorul diesel de 2,2 litri cu două propulsoare electrice, cu putere combinată de 900 CP.

Mercedes Vito electric Atieva

Ce-a ieșit este demn de poveștile cu monștri: van-ul poate atinge suta în puțin peste 3 secunde! Știu, pare incredibil, dar clipul în care utilitara ridiculizează două dintre cele mai rapide mașini de pe piață nu lasă nicio urmă de îndoială asupra puterii sale brute.

Pentru a înțelege exact nivelul performanței, trebuie să ținem cont că Ferrari California T dezvoltă 553 CP, iar Tesla Model S – 762 CP! Iar coeficientul de rezistență la aer este mult mai bun decât în cazul LCV-ului.

Acum, după ce am văzut miniclipul, realizăm că viitorul nu mai sună atât de plictisitor, din cauza propulsoarelor electrice. Dimpotrivă, chiar: flotele vor beneficia la maximum de avantajele cuplului liniar, disponibil instantaneu la orice turație, de lipsa necesității schimbului atâtor consumabile și de fiabilitatea motorului, care are mult mai puține piese în mișcare, deci frecări interne extrem de reduse. Stații de încărcare să fie și baterii de capacitate mărită!

Via: RoadAndTrack

Sursa video: Vimeo.

Sursa gif: Giphy

 

Adaugati comentariu