Advertisement

Geneva autobuze electrice TOSA
Home Piaţa auto Flotă verde Autobuzele viitorului devin realitate azi, în Geneva!

Autobuzele viitorului devin realitate azi, în Geneva!

Geneva face primii pași spre adoptarea transportului public ecologic. Soluția propusă de ABB este sistemul care încarcă bateriile în 15 secunde. O flotă de 12 autobuze electrice va fi introdusă în orașul elvețian.

Linia pe care vor funcționa vehiculele va lega Aeroportul Internațional Geneva de suburbiile orașului. Autobuzele vor fi echipate cu un acumulator montat pe plafonul vehiculului și cu un braț extensibil, ce se va cupla automat la o priză aflată în stație. Dintr-un total de 50 de opriri, pe care Linia 23 le va face pe un traseu complet, în 13 se va încărca de la rețea.

Geneva autobuze electrice TOSA

Fiecare încărcare va dura 15 secunde, la o putere de 600 kW (de 5 ori mai mult decât la sistemele Supercharger ale americanilor de la Tesla)! Astfel, vehiculul va primi suficient de multă energie pentru a se deplasa până la următoarea stație dotată cu sistem de încărcare. În plus, pentru a asigura și funcționarea corectă a echipamentelor auxiliare precum climatizarea, autobuzele vor fi încărcate câte 5 minute la capătul liniei.Geneva autobuze electrice TOSASigur, ne-am putea întreba de ce nu și-au construit elvețienii o linie lungă de troleibuze clasice. Ei bine, pentru că linia de troleibuze implică un păienjeniș de cabluri, iar asta este inacceptabil pentru elvețieni. Sistemul va transporta peste 10.000 de pasageri zilnic, cu zgomot minim, economisind 1.000 de tone CO2 anual!

”Suntem mândri de această izbândă tehnologică ce ajută Geneva să aducă un transport în comun silențios și fără emisii. Este un model pentru transportul urban din viitor și întărește viziunea noastră asupra mobilității sustenabile”, spune Claudio Facchin, președintele diviziei electrice a concernului ABB.

Anul trecut, elvețienii de la ABB au mai reușit o performanță de domeniul SF-ului: să instaleze un număr suficient de mare de încărcătoare rapide pentru mașinile electrice, și să le răspândească suficient de bine, încât orice locuitor din Olanda să se afle la mai puțin de 50 km de o astfel de sursă de energie! Uimitor!

Sursa: ABB, via Motor1

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...