Advertisement
Mercedes-Benz Vans
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Mercedes-Benz Vans. Premium în business, lux în călătorii

Mercedes-Benz Vans. Premium în business, lux în călătorii

Mercedes-Benz Vans și-a făcut seria de dimensiuni medii și mai atractivă pentru uz privat și comercial – cu un nou design exterior și interior, precum și mai mult confort, siguranță și funcționalitate.

Pentru a răspunde mai bine dorințelor și nevoilor diferite ale cumpărătorilor privați și comerciali, Mercedes‑Benz Vans adoptă din ce în ce mai mult o abordare strategică diferențiată. Strategia luxului se va aplica vanurilor adresate persoanelor particulare – inclusiv EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo –, la fel ca în cazul tuturor autoturismelor Mercedes-Benz. În același timp, compania are o strategie premium în privința vanurilor comerciale – inclusiv eVito și Vito. Scopul este de a implementa pe deplin această schimbare strategică prin introducerea viitoarei arhitecturi electrice modulare și scalabile Van Electric Architecture – VAN.EA pe scurt –, începând cu 2026. Iar noile vanuri de dimensiuni medii marchează un pas intermediar important pe această cale. De asemenea, atât în gama vanurilor adresate persoanelor particulare, cât și în a celor comerciale, modelele electrice ar trebui să reprezinte peste 50% până în 2030. Mercedes‑Benz Vans oferă deja câte o versiune electrică pentru fiecare model, cel mai căutat fiind eVito, iar până în prezent au fost vândute peste 40.000 de exemplare.

Consolidarea țintită a punctelor forte ale modelelor pentru o creștere profitabilă

Aproape nici o altă serie din portofoliul Mercedes-Benz nu are atât de multe elemente de diferențiere și nu are o bază de clienți atât de diversă ca cea a vanurilor de dimensiuni medii. Pe de o parte, există MPV-urile EQV și Clasa V, unde spectrul de clienți variază de la familii și pasionați de agrement până la VIP-uri și oameni de afaceri. În afara Europei, autovehiculele sunt deosebit de populare și pe piața asiatică. Clienții au la dispoziție linii de echipare atractive: pentru EQV linia AVANTGARDE, iar Clasa V este disponibilă în patru variante: ca variantă entry-level, în liniile STYLE și AVANTGARDE, și versiunea de lux EXCLUSIVE. Există, de asemenea, pachete de design opționale, cum ar fi AMG Line și pachetul Night (pentru Clasa V), pachetul de design EQV pentru exterior și interior (pentru EQV).
Pe de altă parte, seria include autovehiculele comerciale ușoare Vito și eVito în variantele Tourer, Furgon și Mixto. Acestea se adresează comercianților – de la liberi profesioniști până la clienții de flote. Modelele Vito pot fi adaptate la nevoile individuale cu ajutorul liniilor de echipare BASE, PRO și SELECT.

Mercedes-Benz Vans

În plus, și autorulota Clasa V Marco Polo face parte din categoria autovehiculelor de dimensiuni medii. Toate modelele au combinat întotdeauna un grad ridicat de funcționalitate și confort, precum și un design unic și de înaltă calitate. Toate oferă mult spațiu pentru afaceri, viața de familie sau pentru următoarea aventură de camping. Făcându-le mai atractive, Mercedes-Benz Vans dorește să consolideze poziția pe piață a autovehiculelor sale de dimensiuni medii. Acest lucru stabilește cursul pentru o creștere continuă a profitabilității la limita superioară a segmentelor respective.

Un nou design exterior pentru un aspect inconfundabil

Noul design conferă modelelor EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo, precum și eVito și Vito, o poziție optică mai distinctivă și unică în segmentele lor. Noul design frontal este caracterizat de o grilă a radiatorului impresionantă în diferite forme și de o bară de protecție puternic evidențiată. Prin urmare, Vito și eVito sunt mai moderne și mai dinamice. În funcție de echipare, grila radiatorului modelelor EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo este înconjurată de o bandă luminoasă cu LED-uri.

Clasa V în varianta EXCLUSIVE are de asemenea, pentru prima dată, o stea Mercedes verticală pe capotă, care definește statutul. Farurile MULTIBEAM LED adaptive cu design elegant, care sunt disponibile fie standard, fie ca opțiune în funcție de linia de echipare, adaugă o altă notă de stil tuturor modelelor. În partea din spate, bara de protecție și luminile cu LED cu design nou și tentă fumurie asigură un aspect inconfundabil. Modelele EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo au, de asemenea, o nouă bandă cromată cu inscripția Mercedes-Benz în partea din spate. Aspectul îmbunătățit este completat de noile jante din aliaj ușor cu un design optimizat din punct de vedere aerodinamic, în dimensiuni de 17, 18 și 19 inci, precum și de cinci noi culori.

Habitaclu high-tech

Noul design interior completează vizual aspectul modernizat. Acesta este caracterizat de digitalizare. Habitaclul noilor autovehicule de dimensiuni medii Mercedes-Benz se caracterizează în primul rând printr-un panou de instrumente reproiectat cu un ecran tactil, noi guri de aerisire elegante și o nouă generație de volane cu recunoaștere capacitivă hands-off. Pentru prima dată, EQV, Clasa V și Clasa V Marco Polo dispun de două ecrane de 12,3 inch. Designul modern de înaltă tehnologie ridică la un nou nivel stilul și valoarea percepută a MPV-urilor și a variantelor lor de autorulote. Vito și eVito sunt echipate cu un afișaj central de 10,25 inch, operat intuitiv, și cu un nou grup de instrumente de bord cu un afișaj color de 5,5 inch – potrivit pentru nevoile clienților comerciali.

Mercedes-Benz Vans

The new Mercedes-Benz eVito – Interior

Noua consolă centrală suportă încărcarea wireless a smartphone-urilor, ca dotare opțională. Alte noi caracteristici de confort, dintre care unele sunt opționale, includ funcția de pornire KEYLESS, volanul încălzit și noul sistem de iluminare din spate, cu reglaj de intensitate, pentru condusul pe timp de noapte. Cu 64 de culori, iluminarea ambientală a noilor MPV-uri pentru uz privat și a Clasei V Marco Polo oferă o atmosferă și mai individualizată și mai familiară. Pentru un acces mai facil în partea din spate, Clasa V și EQV au acum, de asemenea, o ușă glisantă pe partea stângă a autovehiculului, ca dotare standard. Pentru prima dată, hayonul electric EASY-PACK este disponibil pentru Vito Tourer și Mixto, precum și pentru eVito Tourer, pentru o încărcare și descărcare mai accesebile. În plus, frâna de parcare electrică este acum și la bordul tuturor modelelor comerciale cu transmisie automată, în funcție de echipare. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele caracteristici noi de confort, la care se adaugă și o mulțime de noi sisteme de siguranță și asistență la condus.

Sistemul de infotainment MBUX

portofoliu de autovehicule de dimensiuni medii Mercedes-Benz este echipat standard cu generația actuală a sistemului de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) – o premieră pentru Vito și eVito. Astfel, noile modele oferă o experiență digitală și interactivă incomparabilă. Cu noul MBUX, șoferii modelelor Clasa V Marco Polo, Clasa V și EQV beneficiază de posibile funcții suplimentare, cum ar fi streaming-ul de muzică, funcția ENERGIZING Comfort Control și navigația cu realitate augmentată.

Mercedes-Benz Vans

Conceptul intuitiv de afișare și operare face sugestii personalizate pentru numeroase funcții de infotainment, de confort și pentru autovehicul. Acesta este operat de pe afișajul central, de pe zonele de comandă tactile de pe volan sau prin intermediul asistentului de dialog „Hey Mercedes”, care a fost și el optimizat. Printre alte avantaje ale noii generații MBUX se numără o putere de calcul sporită, funcții și vizualizări suplimentare electro-specifice pentru EQV și eVito, precum și funcții de asistență la parcare care sunt afișate pe afișajul central.

Clienții își pot crea profilul personal direct în autovehiculul lor și îl pot sincroniza cu datele de profil existente în contul Mercedes me. Pot fi stocate până la șapte profiluri diferite pentru fiecare autovehicul – fiecare cu informații individuale, cum ar fi ultima destinație de navigație sau postul de radio preferat. Prin scanarea unui cod QR cu aplicația Mercedes me, autovehiculul este conectat automat la contul Mercedes me.

Mercedes-Benz Vans

Dotări digitale suplimentare

Un număr mare de extra-uri digitale sunt disponibile cu sistemul de infotainment MBUX. Acestea fac ca noile autovehicule de dimensiuni medii cu stea să fie și mai inteligente – iar viața de zi cu zi să fie și mai ușoară, pentru că înainte și după călătorie, sau chiar în timpul deplasării, pot fi utilizate alte funcții care contribuie la mai mult confort și siguranță. Printre acestea se numără servicii gratuite, cum ar fi cele de mentenanță, gestionarea accidentelor și a defecțiunilor, precum și servicii de la distanță, cum ar fi blocarea și deblocarea ușilor și deschiderea și închiderea geamurilor prin intermediul aplicației Mercedes me. Printre alte servicii utile se numără navigația cu Live Traffic Information, comunicarea Car-to-X și funcțiile MBUX extinse cu asistentul lingvistic „Hey Mercedes”. Dacă se dorește, acesta poate, de exemplu, să caute online restaurante sau hoteluri din apropiere.

Un al doilea nivel de digitalizare constă în extraopțiunile digitale specifice clienților. Această soluție permite clienților să integreze autovehiculele în infrastructura lor digitală specifică. În cele din urmă, nivelul 3 va extinde oferta existentă a Mercedes-Benz Vans cu o selecție de servicii standard și aplicații terțe care vor fi integrate în MB.OS în viitor.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, iulie-august 2023, Suplimentul Vehicule comerciale)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Adrian Sandu, ACAROM: Nu se ştie câte prize de încărcare a maşinilor electrice există în România

iața RCA, ce include și subscrierile sucursalelor, a crescut cu 3% în primul semestru din 2023

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule comerciale uşoare

Ford Pro câștigă International Van Of The Year 2024 și International Pick-up Award 2024

Ford Pro a câștigat două distincții, revendicând premiul International Van of the Year...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Gata pentru afaceri: Opel prezintă noul Combo

Opel a publicat detalii despre noul vehicul comercial ușor (LCV) Combo. Noua...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Noul Peugeot E-RIFTER, vehicul multifuncțional de agrement plin de viață

La fel ca restul gamei Peugeot, E-RIFTER duce electrificarea și eficiența la...

Citroen
Vehicule comerciale uşoare

CITROEN Type Holidays. Călătorește cu stil

Citroen a dezvăluit un nou concept în stil retro care aduce un...