Advertisement
Mercedes-Benz
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Mercedes-Benz Vans. Portofoliu complet

Mercedes-Benz Vans. Portofoliu complet

Mercedes-Benz EQT și e-Citan pot fi comandate și în România. Utilitarele de mici dimensiuni oferă autonomii de aproximativ 280 de km.

Odată cu lansarea vânzărilor pentru EQT și eCitan, în portofoliul Mercedes-Benz Vans este disponibil câte un omolog 100% electric pentru fiecare model din gamă. Atât EQT, cât și eCitan includ un pachet de mentenanță de patru ani, care acoperă costurile lucrărilor de întreținere conform carnetului de service și specificațiilor producătorului în această perioadă, precum și certificatul Mercedes-Benz pentru baterii, pe o perioadă de până la 160.000 de kilometri sau opt ani.

În sectorul comercial, eCitan poate fi comandat acum ca autoutilitară în două lungimi: 4.498 mm în versiunea compactă și 4.922 mm în versiunea lungă. eCitan Tourer (consumul de putere combinat: 19,16 kWh/100 km; emisii de CO2 combinate: 0 g/km1) pentru transportul comercial de persoane, va fi disponibil inițial în lungimea Compact. Versiunea lungă va fi lansată ulterior, precum și o variantă Mixto.

În funcție de dotări, autonomia este cuprinsă între 280-284 de kilometri, conform WLTP. Acest lucru înseamnă că răspunde nevoilor utilizatorilor comerciali care utilizează frecvent modelele de autoutilitare de mici dimensiuni, cum ar fi curieri, navetiști și furgonete de livrare în zonele urbane.

Bateria de 45 kWh poate fi încărcată de la 10% la 80% (starea de încărcare) în 38 de minute cu încărcătorul de curent continuu de 80 kW, instalat opțional. Volumul de încărcare și sarcina utilă sunt comparabile cu cele ale modelelor Citan cu propulsie convențională. În cazul modelului compact, acesta oferă 2,9 metri cubi și până la 544 de kilograme, iar în cazul versiunii cu ampatament lung – 3,62 metri cubi și maximum 722 de kilograme.

În ceea ce privește prețul, eCitan Furgon pornește de la 34.683 de euro (preț fără TVA) / 41.272,77 de euro (preț cu TVA) pentru modelul compact. Prețul de pornire pentru versiunea lungă este de 36.447 de euro (preț fără TVA) / 43.371,93 de euro (preț cu TVA). Modelul eCitan Tourer, orientat spre segmentul comercial, începe de la 39.085 de euro (preț fără TVA) / 46.511,15 de euro (preț cu TVA).

Mercedes-Benz EQT
Mercedes-Benz EQT

Noul EQT de la Mercedes-EQ oferă familiilor și persoanelor active în timpul liber o incursiune atractivă în lumea complet electrică a brandului cu stea în trei colțuri. Autovehiculul electric de mici dimensiuni poate fi comandat acum în varianta sa compactă. Este echipat cu un motor electric de 90 kW, două uși glisante, sistemul de infotainment MBUX și numeroase sisteme de siguranță și asistență. La stațiile de încărcare rapidă, bateria de 45 kWh cu încărcătorul de curent continuu de 80 kW instalat poate fi încărcată de la 10% la 80% (starea de încărcare) în 38 de minute. Autonomia este de 282 de kilometri (WLTP).

Mercedes-Benz EQT
Mercedes-Benz EQT

Datorită grilei de culoare neagră cu stea centrală și aripioare de răcire cu design dinamic, noul EQT este recunoscut imediat ca parte a familiei Mercedes EQ. Datorită centrului de greutate scăzut și a instalării protejate, cu economie de spațiu, a bateriei în partea inferioară a caroseriei, noul EQT oferă aproape aceeași variabilitate și funcționalitate în interior precum Clasa T cu propulsie convențională. Noul EQT are lungimea de 4.498 de milimetri, lățimea de 1.859 de milimetri și înălțimea de 1.819 milimetri. Va urma o variantă cu ampatament lung.

Odată cu introducerea unei noi formule de ofertare, clienții vor putea achiziționa noul autovehicul cu stea în trei colțuri mai ușor și mai rapid. În funcție de preferințele lor și de cerințele locale, aceștia pot alege între trei pachete de echipamente deja configurate, care grupează opțiuni funcționale ce sunt adesea comandate în mod combinat. În plus, datorită echipării standard semnificativ îmbunătățite, clienții vor primi un autovehicul atractiv încă de la început. Sunt disponibile, printre altele, pachetul de iarnă și pachetul de navigație. Ulterior, pot fi adăugate individual și alte dotări suplimentare, cum ar fi cârligul de remorcare.

În ceea ce privește prețul, EQT pornește de la 41.596 de euro (preț fără TVA) / 49.499,24 de euro (preț cu TVA) în pachetul de echipare Advanced Plus. În plus, autovehiculul este disponibil cu pachetele de echipare Premium sau Premium Plus. Acestea reprezintă o ofertă atractivă, cu o selecție de diverse caracteristici optice și servicii de conectivitate suplimentare.

 

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, iunie 2023)

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

KIA, îmbunătățiri pentru automobilele sale

CNAIR pregătește licitația pentru construcția Podului peste Prut la Ungheni

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

IVECO eDaily
Vehicule comerciale uşoare

IVECO eDaily, performanță istorică

IVECO eDaily – în versiunea sa de furgon de 3,5 tone –...

decarbonizarea utilitarelor ușoare
Vehicule comerciale uşoare

Constructorii auto solicită 7 condiții cheie pentru decarbonizarea utilitarelor ușoare

Negociatorii europeni au încheiat recent revizuirea Regulamentului privind emisiile de CO2 ale...

Vehicule comerciale uşoare

Noi caracteristici digitale și tehnologie îmbunătățită pentru Ford Transit în 2024

Ford Pro a anunțat astăzi îmbunătățiri semnificative și creșterea productivității pentru Transit...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Iveco eDaily a ajuns în Cartea Recordurilor

IVECO eDaily – în versiunea sa de furgon de 3,5 tone –...