Advertisement

Home Piaţa auto Autoturisme KIA, îmbunătățiri pentru automobilele sale

KIA, îmbunătățiri pentru automobilele sale

Kia a anunțat o serie de îmbunătățiri aduse automobilielor sale, disponibile sub forma unei actualizări gratuite a sistemului software.

Cea mai importantă actualizare este introducerea serviciului de planificare a rutelor EV (EV Route Planner). Noua funcționalitate este inclusă în cea mai recentă actualizare software pe care Kia a trimis-o pentru modelele EV6 și noul Niro EV, făcând experiența de condus a automobilelor electrice mai plăcută și confortabilă. Șoferii nu mai trebuie să-și facă griji unde își încarcă automobilele electrice atunci când conduc pe distanțe mai lungi.

Sistemul de navigație detectează acum stațiile de încărcare pe parcursul traseului și le adaugă automat ca puncte de referință. Șoferii pot parcurge distanțe lungi fără griji – chiar și atunci când nivelul de încărcare al bateriei este scăzut. Sistemul recunoaște automat dacă nivelul bateriei este insuficient pentru a ajunge la destinație și alertează șoferii, împreună cu afișarea unei selecții a stațiilor de încărcare din apropiere. Dacă este necesar, automobilul va porni automat procesul de condiționare a bateriei pentru a asigura un timp optim de încărcare.

 

Traseul propus se bazează pe un algoritm care ia în considerare.

  • starea de încărcare a bateriei
  • informațiile în timp real despre stațiile de încărcare disponibile
  • consumul actual de energie, care se bazează pe mulți factori externi precum informațiile topografice, starea vremii și traficul, precum și stilul sau modul de condus al șoferului.

Planificarea EV pentru automobilele KIA sunt menținute și la schimbarea rutării serverului

Actualizarea asigură că informațiile de planificare EV vor fi menținute chiar și în cazul în care rutarea serverului se schimbă la rutarea fixă din cauza problemelor de rețea. În acest caz, sistemul va efectua recalculări, inclusiv punctele de interes EV recomandate și informații despre distanță. Toate datele se vor actualiza automat după trecerea din nou la modul CCS. Acest lucru îi lasă pe șoferi cu și mai puține griji.

De asemenea, noua actualizare prioritizează stațiile de încărcare utilizate frecvent în căutare. Ele pot fi vizualizate selectând Navigare > Categorii POI (puncte de interes) > Stații de încărcare > În apropierea poziției curente. Sistemul va afișa o listă de stații de încărcare în apropierea locației curente a automobilului și le va identifica pe cele vizitate de mai multe ori recent. În plus, datele de la stația de încărcare preferată sunt acum sincronizate între unitatea principală și aplicația pentru telefon. În cele din urmă, funcționalitatea „EV Route Planner” este disponibilă acum și va fi îmbunătățită continuu prin actualizări software în viitor.

Actualizări suplimentare pentru recepție, media și conectivitate

Funcția „EV Route Planner” este componenta centrală a celei mai recente actualizări a sistemului software Kia. Aceasta include și câteva upgrade-uri mai mici, dar interesante. Printre acestea se numără și introducerea serviciului „Soundhound”, de descoperire a pieselor muzicale. Software-ul identifică melodiile redate la radio și va descărca de pe server titlul melodiei și informațiile despre artist, afișându-le pe ecranul principal.

În cele din urmă, cea mai recentă actualizare software conține, de asemenea, pictograme și simboluri noi și îmbunătățite, care aduc interfeței nuanțe noi, precum și ajustări ale structurii meniului. Aceste ajustări includ o navigare mai ușoară în meniuri și o vizibilitate îmbunătățită a anumitor pictograme și submeniuri.

În final, actualizarea sistemului software oferă clienților Kia beneficii semnificative în ceea ce privește confortul și ușurința în utilizare. Aceste îmbunătățiri sunt disponibile pentru multe modele Kia existente ca actualizări de software. Ele vor veni standard pentru toate modelele noi – începând cu EV9. Pentru mai multe informații despre disponibilitatea noii actualizări, vă rugăm să consultați lista de automobile eligibile disponibilă pentru descărcare.
Automobilele cu an de producție MY22 care au sisteme telematice sunt eligibile pentru a primi toate aceste actualizări prin tehnologia over-the-air (OTA)*. Campania OTA va începe pe 3 iulie. Pentru modelele produse anterior, clienții pot obține acele actualizări prin instalare manuală în mașină atunci când sunt descărcate prin Portalul Navigation Updater.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutoturismePiaţa auto

Noul Fiat 600 este disponibil în România

FIAT revine în segmentul B cu noul Fiat 600. Supranumit fratele mai...

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

Angel Eyes
Gadgets și High-Tech

Angel Eyes vs. faruri standard pe BMW E46: Avantaje și dezavantaje

BMW E46, un model apreciat atât de entuziaștii auto, cât și de...

Inteligența Artificială
Gadgets și High-Tech

Cum va transforma Inteligența Artificială industria auto

Inteligența Artificială (AI) schimbă lumea. Aceasta include și industria auto, potrivit consultanților...