Advertisement
eSprinter
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Mercedes-Benz eSprinter. Viitorul începe astăzi

Mercedes-Benz eSprinter. Viitorul începe astăzi

Mercedes-Benz Vans accelerează către electrificarea completă și va pune la dispoziție toată gama de modele cu transmisie electrică, cu focus pe fiabilitate, calitate și costul total de proprietate optimizat (TCO). Pentru a crea în viitor o valoare adăugată și mai mare pentru clienți, Mercedes-Benz Vans a dezvoltat noua Platformă Electrică Versatilă pentru segmentul de autovehicule comerciale ușoare mari. Această platformă inovatoare va fi baza tehnică pentru noua generație eSprinter.

Elementele de bază ale noii platforme sunt trei module care permit cea mai bună flexibilitate posibilă în dezvoltarea și proiectarea diferitelor tipuri de caroserii. Aceasta permite noi configurații de caroserie pentru eSprinter, configurații anterior disponibile pentru motoarele cu ardere internă. Cu o investiție de 350 de milioane de euro, Platforma Electrică Versatilă va juca un rol cheie în planurile Mercedes-Benz Vans pentru transportul fără emisii și va oferi soluții optime, inclusiv pentru SUA și Canada. Deoarece producția următoarei generații eSprinter va fi neutră din punct de vedere CO2, acesta va fi încă un pas către realizarea „Ambiției 2039” a concernului Daimler.

Astăzi, Mercedes-Benz Vans este deja liderul pieței autovehiculelor electrice, cu o cotă de piață de peste 30% din segmentele de autovehicule comerciale ușoare mijlocii și mari din Europa. După eVito și eSprinter, Mercedes-Benz Vans va acoperi în cele din urmă gama autovehiculelor electrice în toate segmentele de transporturi comerciale cu viitorul eCitan.

„Sprinter ne demonstrează competența în domeniul transporturilor de un sfert de secol. În domeniul electromobilității, am inițiat multe inovații în ultimii ani. Odată cu implementarea strategiei noastre accelerate de electrificare, combinăm cele mai bune lucruri din ambele lumi – inovația și experiența noastră!”, a declarat Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.

Platforma Electrică Versatilă Mercedes-Benz

Elementele de bază ale noului concept sunt trei module care permit libertate în dezvoltarea și designul diferitelor tipuri de caroserii.

eSprinter

Modulul frontal pentru componente de înaltă tensiune. Ansamblul frontal conceput uniform cuprinde toate componentele de înaltă tensiune, inclusiv componentele de încărcare și convertorul CC/CC. Prin urmare, modulul poate fi combinat fără modificări cu toate variantele de autovehicule, indiferent de ampatament, capacitatea bateriei și caroseria acestora.

Modulul în podeaua autovehiculului pentru bateria de înaltă tensiune. A doua componentă este bateria de înaltă tensiune integrată în podeaua autovehiculului. Pe viitor, va fi posibilă alegerea din trei variante de capacitate a bateriei. Acest lucru permite clienților să aleagă configurații de autonomie și sarcină utilă în funcție de domeniului lor de activitate. Datorită diferitelor capacități de baterii, următoarea generație eSprinter va răspunde dorințelor clienților în ceea ce privește cerințele specifice TCO, de la operațiuni de transport în interiorul orașului la rute interurbane.

Modulul pe puntea spate acționată electric. Al treilea pilon al construcției modulare este puntea spate acționată electric, care va fi utilizată în conformitate cu principiul comutării pieselor între toate variantele de autovehicule comerciale ușoare echipate cu transmisie electrică. Motorul electric compact și puternic este integrat în modulul din spate și este proiectat în așa fel încât toate variantele constructive, de la furgon și transport pasageri până la variante de șasiu-cabină pentru caroserii închise, pot fi implementate fără probleme pe o singură platformă.

Noua strategie Mercedes-Benz Vans

Mercedes-Benz Vans și-a reorientat strategia în conformitate cu divizia de autoturisme, concentrându-se pe următoarele domenii:

  • Poziționare clară ca brand premium pentru clienți comerciali și privați, îmbunătățind profilul de furnizor premium de soluții de transport de viitor.
  • Valorificarea potențialului de creștere. În centrul noii strategii este focusul pe vânzări pe piețe și segmente de piață cu marjă ridicată, pentru a avansa o creștere profitabilă la nivel mondial. În paralel cu extinderea activităților în Europa, compania va continua creșterea prezenței pe piețele din China și America de Nord.
    Intensificarea loialității clienților și creșterea veniturilor recurente. Mercedes-Benz Vans își va intensifica și mai mult cooperarea cu clienții pentru a se asigura că produsele și serviciile sunt perfect adaptate cerințelor lor.
    Poziție de lider în autovehicule electrice și soluții digitale. Obiectivul Mercedes-Benz Vans este stabilirea noilor standarde în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare, cu soluții de viitor și adaptate pentru clienți. Pe lângă electromobilitate, rețeaua de autovehicule și soluțiile digitale sunt de asemenea dezvoltate în mod constant.
  • Costuri reduse. Pentru a îmbunătăți profitabilitatea și a crește competitivitatea, costurile fixe vor fi reduse. Profitabilitatea joacă și un rol cheie pe fundalul transformării către mobilitate conectată și fără emisii.

 

(Articol publicat in revista Flote Auto, aprilie 2021)

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Fiat
Vehicule comerciale uşoare

Fiat Professional. Gata de activitate

Noile grupuri motopropulsoare electrice, noul design, noile sisteme de conectivitate și ADAS...

Opel Combo Electric
Vehicule comerciale uşoare

Opel Combo Electric. Gata pentru afaceri

Opel a oferit detalii despre noul vehicul comercial ușor (LCV) Combo. Noua...

Renault Trucks
Vehicule comerciale uşoare

Renault Trucks Master Red EDITION. Miza pe roșu

Renault Trucks a anunțat că va lansa o nouă generație de vehicule...

Vehicule comerciale uşoare

Renault Master E-Tech are o autonomie de 460 km WLTP

Cu o autonomie care poate atinge 460 km WLTP, Renault Master E-Tech...