Europcar a respins, ca insuficientă, oferta de preluare a Volkswagen, de 2,2 mld. euro

Grupul francez de închirieri auto Europcar Mobility, prezent și pe piața din România, a respins oferta de preluare înaintată de Volkswagen AG, în valoare de aproximativ 2,2 miliarde de euro, a transmis Bloomberg citând surse apropiate negocierilor.europcar

Un consorţiu condus de producătorul auto german a oferit luna aceasta aproximativ 0,44 euro pe acţiune pentru Europcar, dar grupul francez, controlat de fondurile de investiții Anchorage Capital Group şi Marathon Asset Management, a respins oferta, apreciind că este prea scăzută, susţin sursele.

Anul acesta, titlurile Europcar au scăzut cu 9% la Bursa de la Paris, evaluând compania la aproximativ 1,9 miliarde de euro.

Un reprezentant al VW nu a dorit să comenteze informaţia, în timp ce Europcar a informat, într-un comunicat, că a respins oferta, deoarece este prea scăzută, dar ar putea avea loc noi negocieri.

Discuţiile vin într-un moment în care grupul francez se confruntă cu dificultăţi din cauza pandemiei de coronavirus, care a afectat călătoriile pe plan global şi a redus cererea pentru închirierea de maşini.

Europcar Mobility Group a fost fondat în 1949, la Paris, iar brandul ”Europcar” a fost creat în 1951.

După 20 de ani de creștere, compania a fost deținută, între 1970 și 1988, de Renault, Compagnie Internationale des Wagons-Lits și Accor.

Din 1998, grupul francez de închirieri auto a fost achiziționată progresiv de către Volkswagen, până când a devenit, în 1999, o filială 100% a producătorului auto german.

În 2006, compania de investiții Eurazeo a cumpărat Europcar de la Grupul Volkswagen.

 

Adaugati comentariu