Advertisement

Volkswagen
Home Miscellanea Financiar Volkswagen îşi menţine estimările de profit în 2021, în pofida lipsei semiconductorilor

Volkswagen îşi menţine estimările de profit în 2021, în pofida lipsei semiconductorilor

Deficitul global de cipuri care afectează producătorii auto nu va avea impact asupra estimărilor de profit ale Volkswagen AG în 2021, a informat grupul auto, ca răspuns la informaţiile din presa germană, conform cărora VW se aşteaptă la o scădere a producţiei din cauza lipsei semiconductorilor, transmite Reuters.

Grupul Volkswagen încă se aşteaptă la o marjă de profit operaţional în 2021 între 5,5% – 7% şi o marjă de 3% – 4% pentru principalul său brand, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

„Din fericire, am putut limita semnificativ impactul negativ asupra clienţilor noştri şi asupra cifrelor privind livrările, de exemplu vânzând stocurile şi prin alte măsuri”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Marţi, site-ul Business Insider anunţa că firma cu sediul la Wolfsburg nu se aşteaptă să poată produce mai mult de 800.000 de vehicule în 2021, din cauza lipsei semiconductorilor.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să comenteze această cifră şi a declarat că nu sunt posibile estimări exacte privind impactul deficitului de cipuri asupra producţiei şi livrărilor până la finalul anului.

Luna aceasta, cel mai mare producător auto european a estimat că problemele provocate de lipsa semiconductorilor se vor atenua în trimestrul trei din 2021, în timp ce livrările şi vânzările de vehicule ar urma să crească fiecare cu peste o cincime.

Îmbunătăţirea perspectivelor vine în urma majorării cererii pentru maşini premium, cum ar fi Porsche şi Audi, o tendinţă observată şi la rivalii General Motors, Daimler, Ford şi Stellantis.

În primul trimestru din 2021, livrările brandurilor Porsche şi Audi au crescut cu aproximativ o treime, faţă de perioada similară din 2020, în timp ce vânzările de vehicule electrice s-au dublat, la 133.300 de unităţi.

Vânzările în primul trimestru din 2021 au urcat cu 13%, la 62,4 miliarde de euro, iar livrările pe plan global au crescut cu peste 20%, la 2,4 milioane de vehicule.

 

CITEȘTE ȘI:

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie. Când le va adopta Guvernul

Legea privind cumpărarea vechimii în muncă a fost promulgată

Situația dramatică a lotul Biharia-Chiribiș din Autostrada Transilvania

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile
FinanciarTransporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 4,2% în primele 10 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 4,2% în primele 10...

riscuri
FinanciarMacroeconomie

Principalele riscuri pentru România în 2025: majorarea taxelor, recesiunea, dezinformarea şi conflictele armate

Principalele riscuri pentru România în 2025 sunt atât economice, majorarea taxelor şi...

Exporturile de mijloace de transport
FinanciarTransporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 3,7% în primele 9 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 3,7% în primele 9...