Mercedes-Benz Clasa T
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Mercedes-Benz Clasa T. Soluția pentru o viață activă

Mercedes-Benz Clasa T. Soluția pentru o viață activă

Cu Mercedes-Benz Clasa T, constructorul auto german își extinde portofoliul cu modele pentru cerințele familiilor și pasionaților de agreement și aduce confortul de clasă premium în segmentul de autovehicule compacte.

Un veritabil autovehicul premium, compact, care îmbină spațiul și funcționalitatea, cu stilul și confortul, într-un mod unic pentru acest segment. Acestea sunt elementele definitorii ale Clasei T, cu care Mercedes-Benz Vans își extinde portofoliul în primăvara lui 2022. Noul autovehicul oferă suficient spațiu de depozitare pentru pasionații de agrement și sport. Ușile glisante asigură îmbarcarea și debarcarea rapidă și opțiuni flexibile de încărcare. Design-ul modern, gama largă de echipamente de siguranță și conectivitatea sunt alte specificații pe care Clasa T le pune la dispoziția utilizatorilor.

”Clasa T este alegerea perfectă pentru toți cei care au nevoie de mult spațiu – de la familii active până la pasionații de sport. Prin intermediul acestui nou autovehicul urmărim direcția strategică de creștere în segmentele premium”, a precizat Mathias Geisen, Head of Mercedes Benz Vans.

Spațiu pentru întreaga familie

Segmentul de autovehicule comerciale compacte a crescut semnificativ în ultimii ani. Clasa T a fost dezvoltată pentru familii și pasionații de agrement, pentru cei care au nevoie de mai mult spațiu pentru activităţile de zi cu zi, precum și pentru cei care preferă excursiile de weekend sau activitățile sportive care necesită mai mult spațiu de depozitare. Și, de asemenea, pentru toți cei care acordă o mare atenție confortului și stilului.
Noul Mercedes-Benz Clasa T aduce confortul de clasă premium în segmentul de autovehicule compacte, reprezentând, în același timp, o soluție ideală de mobilitate pentru toți cei care au nevoie de mai mult spațiu. Acest model, complet nou, combină multifuncționalitatea și disponibilitatea de spațiu cu un echipament premium.

Mercedes-Benz Clasa T

Multifuncționalitatea elegantă

Noua Clasă T este asociată cu uşurinţă oricărui membru al familiei Mercedes-Benz. Aspectul său se remarcă prin proporții echilibrate și un design atractiv al exteriorului. Grila radiatorului cromată standard și carcasele oglinzilor exterioare, mânerele ușilor și bara de protecție din față în culoarea caroseriei, asigură nota premium. Există, de asemenea, ornamente pentru praguri cu inscripția Mercedes-Benz și jante opționale de 17 inch din aliaj ușor. Nuanța elegantă de vopsea roșu metalic este disponibilă și pentru Clasa T.
Autovehiculul combină caracteristicile exterioare compacte cu un spațiu interior uriaș. Clasa T dispune de cinci locuri și are 4498 milimetri lungime, 1859 milimetri lățime și 1811 milimetri înălțime . În curând va urma o variantă cu ampatament lung, cu până la șapte locuri.

Alte beneficii ale modelului Clasa T care simplifică viața de zi cu zi a familiilor și a pasionaților de agrement: pragul de încărcare poziționat mai jos, la doar 561 milimetri de sol, facilitează încărcarea obiectelor grele. Ușile glisante, cu deschidere largă pe ambele părți ale autovehiculului permit accesul confortabil în compartimentul din spate. Acest lucru le permite copiilor să urce și să coboare din autovehicul rapid și în siguranță, chiar și pe străzile și în locurile de parcare înguste.

De asemenea, oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege încărcarea din trei părți, inclusiv pe la hayon. Ușile glisante oferă o deschidere de 614 milimetri lățime și 1059 milimetri înălțime. Bancheta din spate se rabatează, în dotarea standard, pentru a crea o zonă de încărcare plată în portbagajului. Acest lucru permite ca interiorul autovehiclului să fie adaptat, așa cum este necesar, la cerințe specifice. Compartimentul de bagaje este dotat standard cu hayon și lunetă încălzită. Ușa spate, cu deschidere dublă, este disponibilă opțional. Ambele secțiuni ale ușii pot fi blocate în poziția de 90 de grade și pot fi pivotate în lateral la un unghi de până la 180 de grade.

Noul punct de atracție în segmentul autovehiculelor compacte

În ceea ce privește interiorul, Mercedes-Benz aduce un nou punct de atracție segmentului de autovehicule compacte, similar cu familia mașinilor compacte de succes. Echipamentul standard include: sistem multimedia MBUX cu ecran tactil de 7 inci și integrare smartphone, volan multifuncțional cu butoane Touch Control, aer condiționat, funcția KEYLESS Start, grup de instrumente cu display color de 5.5 inci, scaunul șoferului reglabil pe înălțime, un torpedou închis, capacul pentru portbagaj și buzunare pe spătarele scaunelor din față. În plus, există iluminare interioară cu LED și, în funcție de linia de echipare, iluminare ambientală cu până la opt culori (linia Style și Progressive).

Mercedes-Benz Clasa T
Alegerea materialelor reflectă suplimentar caracterul premium. Cotiera centrală este acoperită standard cu piele artificială ARTICO neagră. Pentru cotierele și panourile centrale ale portierelor, Clasa T a adoptat, de la modelele Mercedes EQ complet electrice, modernul NEOTEX fin structurat. Acesta combină aspectul pielii nubuck cu neoprenul high-tech. Toate modelele au un ornament negru lucios pe panoul de bord. Interiorul și compartimentul de încărcare îmbunătățesc, de asemenea, atractivitatea de înaltă calitate.

Linii de echipare „Style” și „Progressive”, pentru o abordare individuală

Linia Style se concentrează pe stilul rafinat, cu accente dinamice. Semnele distinctive ale exclusivității includ tapițeria pentru scaune din piele artificială ARTICO neagră/microfibră MICROCUT cu cusături duble și elemente decorative negru lucioase pe portiere și pe consola centrală. Opțional, aceste elemente decorative sunt disponibile în galben mat, iar tapițeria din piele artificială ARTICO neagră, cu cusături constrastante albe. Panourile centrale ale portierelor din față și din spate sunt acoperite cu imitație de piele NEOTEX. Elementele cromate de pe gurile de ventilație, grilele difuzoarelor și mânerele ușilor oferă note adiționale. Scaunul șoferului are un suport lombar, iar scaunul pasagerului din față este, de asemenea, reglabil pe înălțime. Pe spatele spătarelor scaunelor din față sunt instalate mese pliante practice. Obiecte precum smartphone-uri, tablete, sau jucării pentru copii pot fi utilizate convenabil. Caracteristicile exterioare ale modelului Clasa T includ roți de 16 inci cu 5 spițe și geamuri fumurii pentru spate și hayon.

Linia Progressive pune și mai mult accent pe eleganță și echipament de lux. Un element inconfundabil este ornamentul high-end NEOTEX, ce are cusături contrastante pe secțiunea superioară a panoului de bord. Scaunele din piele artificială ARTICO neagră, cu cusături albe și elemente de ornament argintiu mat pe consola centrală și pe portiere accentuează și mai mult caracterul premium al autovehiculului. Ușile glisante au geamuri electrice, iar exteriorul surprinde o bandă cromată pe hayon, jante de 16 inci din aliaj ușor, cu 10 spițe și faruri LED High Performance.

Display MBUX și concept de operare intuitive, precum și servicii digitale de la Mercedes me

Clasa T este echipată standard cu sistemul de divertisment MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Printre punctele sale forte se numără software-ul de autoînvățare, display-ul de înaltă rezoluție, conectarea smartphone-ului prin sistemul Apple Car Play și Android Auto, sistemul Bluetooth hands-free și radioul digital (DAB și DAB+). La fel de revoluționar este și conceptul de operare intuitiv, prin touchscreen-ul de 7 inci, butoanele Touch Control de pe volan sau disponibil, împreună cu pachetul optional de operare, prin intermediul asistentului vocal „Hey Mercedes”. Acesta înțelege chiar și limbajul colocvial. Prin urmare, utilizatorii nu mai trebuie să învețe expresii specifice.

Clasa T este pregătită, din fabrică, pentru utilizarea multor servicii digitale de la Mercedes me connect. Acestea includ servicii de la distanță precum Apelarea de la Distanță a Stării Autovehiculului sau Blocarea și deblocarea de la distanță a ușilor. Aceste servicii permit utilizatorilor să verifice, în mod convenabil, cele mai importante informații despre autovehiculele lor, în orice moment, de acasă sau în timp ce sunt pe drum. La fel de practice sunt funcțiile: Navigare cu informații live din trafic și comunicarea către un alt autovehicul (car-to-x), cu ajutorul cărora clienții conduc, având la dispoziție cele mai recente date, în timp real. Acest lucru le permite să evite congestionarea traficului în mod eficient, economisind, astfel, timp prețios.

Destinațiile pot fi introduse ca adrese în trei cuvinte, folosind sistemul what3words (w3w). what3words este cel mai simplu mod de a specifica o locație. Ca parte a acestui sistem, harta lumii este împărțită în pătrate de 3×3 metri cu o adresă inconfundabilă, formată din trei cuvinte. Acest lucru poate fi de mare ajutor atunci când șoferii caută o destinație.

Mercedes-Benz Clasa T are numeroase sisteme de asistență la conducere și șapte airbag-uri

Numeroase sisteme de asistență la condus vin în standard alături de un sistem de avertizare a pierderii presiunii din anvelope și de sistemul de apel de urgență Mercedes-Benz. Printre acestea se numără asistența la pornirea în rampă, asistența la vânt lateral, funcția ATTENTION ASSIST, sistemul de avertizare a oboselii șoferului, sistemul activ de asistență a frânării cu funcție de trafic transversal, sistemul activ pentru menținerea benzii de rulare, sistemul de asistență a punctelor moarte și sistemul de asistență a limitei de viteză.

Pachetul de asistență la conducere este disponibil optional și include, suplimentar, sistemul activ de asistență a distanței DISTRONIC (disponibil și ca opțiune individuală) și sistemul de asistență la virare2. Pentru un plus de confort și siguranță la intrarea și la ieșirea din locurile de parcare, există în mod opțional, sistemul activ de asistență a parcării cu PARKTRONIC și camera de marșarier. În combinație cu posibilitatea de cuplaj optional a remorcii, Clasa T dispune și de asistență pentru stabilitatea remorcii. De asemenea, farurile opționale cu LED High Performance (standard pentru linia de echipare Progressive) contribuie la nivelul ridicat de siguranță activă. Acestea măresc siguranța, pe timp de noapte, datorită modelului lor de fascicul larg și a luminii de o culoare similară cu lumina zilei. De asemenea, consumul de energie este mai scăzut.

Mercedes-Benz Clasa T îndeplinește, de asemenea, standardele înalte de siguranță stabilite de Mercedes-Benz. Un total de șapte airbag-uri sunt în dotarea standard pentru a proteja pasagerii autovehiculului. În cazul unui impact lateral sever, airbag-ul central, de exemplu, este declanșat între scaunul șoferului și scaunul pasagerului din față și, astfel, servește la reducerea riscului ca cei doi ocupanți să ajungă în contact unul cu celălalt.

Când vine vorba de siguranță, totul a fost gândit până la cel mai mic detaliu: prinderile iSize standard pentru scaunele pentru copii, cu ancoraje ISOFIX și TopTether, sunt montate pe scaunele exterioare din spate, dar și pe scaunul pasagerului din față. Din motive de siguranță, recunoașterea automată a scaunului pentru copii este instalată pentru a se asigura că airbag-ul pasagerului din față este dezactivat atunci când copilul este la bord. Senzori integrați în baza scaunului detectează distribuția greutății pentru a determina dacă este montat scaunul pentru copii. Nu sunt necesare scaune speciale pentru copii, echipate cu senzor. Pentru a acomoda un al patrulea copil, se poate instala și un înălțător pe scaunul central al banchetei din spate. Ca protecție suplimentară pentru cei mici, ușile glisante și geamurile electrice, opționale, din compartimentul din spate sunt echipate cu încuietori de siguranță pentru copii.

Motoare modern și eficiente

La lansarea pe piață, Clasa T va fi disponibilă cu un motor diesel și cu un motor pe benzină, fiecare având două variante de putere. Motoarele cu patru cilindri se disting prin putere, chiar și în intervalul de turații joase și prin consumul optimizat. Pentru o accelerare și mai rapidă, de exemplu la depășire, modelul diesel de 85 kW dispune de o funcție de supraputere – până la 89 kW și 295 Nm pot fi accesați pentru scurt timp. Toate motorizările sunt dotate cu o funcție ECO start/stop. Pe lângă transmisia manuală cu șapte trepte, cele două variante diesel și cel mai puternic dintre cele două variante pe benzină sunt disponibile și cu transmisia automată cu șapte trepte, cu dublu ambreiaj (DCT).

Accent pe sustenabilitate: noul autovehicul complet electric

Sustenabilitatea este ferm ancorată în strategia de dezvoltare Mercedes-Benz. Un element cheie este mobilitatea fără emisii. Ca parte a inițiativei „Ambition 2039”, compania își propune să ofere o flotă de autovehicule neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2039 și să se asigure că nu va avea efecte adverse asupra calității aerului urban.

Încă de la sfârșitul acestui an, Mercedes-Benz a setat obiectivul de a dubla toate autovehiculele din portofoliu cu variante electrice, alimentate cu baterie. Începând cu anul 2025, noile arhitecturi de autovehicule vor fi exclusiv electrice. Clienții vor avea posibilitatea de a alege o alternativă complet electrică pentru fiecare model. Ca rezultat, sustenabilitatea este un aspect cheie al dezvoltării autovehiculelor. Prin urmare, Clasa T a fost proiectată ținând cont de flexibilitatea sistemului de propulsie, permițând utilizarea atât a motoarelor cu combustie internă, cât și a unei transmisii electrice cu baterie.

Urmând acești pași, eVito, eSprinter, EQV, eCitan și viitorul EQT (în prezent încă în dezvoltare) completează gama de autovehicule comerciale electrice și permite companiei Mercedes-Benz să ofere clienților o versiune alternativă electrică în toate categoriile de autovehicule comerciale – de la cele mici la cele mari. EQT va combina multifuncționalitatea și atractivitatea high-end a noului Clasa T cu mobilitatea locală fără emisii – și, astfel, va avea un caracter unic. Acest lucru este evident în conceptul modelului EQT, dezvăluit anul trecut. Aspectul exterior distinctiv al autovehiculului, cu grilă frontală, cu panou negru plăcut din punct de vedere estetic, oferă o imagine asupra viitorului autovehicul de serie.

Prețuri Mercedes-Benz Clasa T

Noul Mercedes-Benz Clasa T este disponibil pentru comandă imediată. Autovehiculul comercial de mici dimensiuni, premium, destinat familiilor și pasionaților de agrement și activități sportive este disponibil, în această fază, în varianta cu cinci locuri. O versiune cu ampatament lung cu până la șapte locuri va fi disponibilă la o dată ulterioară. Prețurile încep de la 21.631 de euro fără TVA (25741 de euro cu TVA), pentru varianta T 160 cu 75 kW (102 CP) (consum de combustibil mixt conform WLTP: 6,7 – 7,2 l/100 km, emisii CO2 mixte: 153 – 162 g/km), motor pe benzină și transmisie manuală în echiparea standard.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, mai 2022)

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Un super-radar pe șoselele din Franța. Va fi utilizat și pentru depistarea altor nereguli rutiere

Best Electric Car in Romania. Realmente electrizant

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Portofoliu complet

Mercedes-Benz EQT și e-Citan pot fi comandate și în România. Utilitarele de...

Vehicule comerciale uşoare

Noi caracteristici digitale și tehnologie îmbunătățită pentru Ford Transit în 2024

Ford Pro a anunțat astăzi îmbunătățiri semnificative și creșterea productivității pentru Transit...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Iveco eDaily a ajuns în Cartea Recordurilor

IVECO eDaily – în versiunea sa de furgon de 3,5 tone –...

microbuze electrice
Vehicule comerciale uşoare

Microbuze electrice pentru elevii din 34 de comune din județul Cluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în luna iunie, proiectul ce vizează achiziționarea...