Un pas înainte pentru construcția secțiunii 3 a Autostrăzii Sibiu – Pitești

CNAIR a solicitat Asocierii Webuild SPA – Trancrad SRL documentele necesare semnării contractului de proiectare și executie a secțiunii 3 Cornetu – Tigveni, parte din Autostrada Sibiu – Pitești.Tigveni

Procedura pentru semnarea acestui contract cu câștigătorul desemnat inițial de CNAIR este posibilă după respingerea de către CNSC a unei contestații privind rezultatul procedurii de achiziție publică.

În data de 12 mai 2022 CNAIR a desemnat câștigător al acestui contract tot Asocierea Webuild SPA – Tancrad SRL , cu prețul de 5,323 miliarde de lei, fără TVA.

Construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești (37,4 km), va dura 57 de luni și va fi finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Potrivit CNAIR, contractul pentru cea mai complexă secțiune a autostrăzii Sibiu-Pitești are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni.

Principalele lucrări pe această secțiune sunt:

  • 95 de poduri și pasaje
  • Tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie
  • Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni
  • Ecoduct în zona localității Călinești

Secțiunea 3 (Cornetu-Tigveni) și secțiunea 2 (Boița-Cornetu), au o lungime totală de 68,73 km și formează tronsonul montan al autostrăzii Sibiu – Pitești care va traversa efectiv Carpații.ITEȘTE ȘI:

 

 

CITEȘTE ȘI:

Best Electric Car in Romania. Realmente electrizant

 

 

 

Adaugati comentariu