Mecanicul Anului 2014

Concursul „Mecanicul Anului”, realizat de AD Auto Total şi susţinut de Mann Filter, a ajuns la cea de-a patra ediţie în 2014. O ediţie care a marcat şi o premieră: este primul concurs care a conţinut trei probe, în care au fost desemnaţi trei câştigători.

În cadrul etapei preliminare concursul ”Mecanicul Anului 2014”, desfăşurate online, s-au înscris circa 1.400 de concurenţi din toată ţara, chiar şi din Republia Moldova.

Dintre aceştia, 200 au ajuns în etapa probelor scrise, în urma cărora s-au calificat 10 finalişti la proba de vulcanizare, 5 finalişti la proba de mecanică şi 10 semifinalişti la proba de diagnoză.

ad_autoPrimul câştigător al concursului a fost Adrian Dumitru (din Vaslui), care a realizat un timp record de 2 minute şi 39 secunde la proba de vulcanizare.

Al doilea câştigător al concursului se numeşte Borbely Petru (din Cluj) şi este deţinătorul trofeului ”Mecanicul Anului 2013” – în acest an, însă, a câştigat proba practică de mecanică (aceasta a constat în schimbarea cât mai rapidă a unor plăcuţe de frână Textar pe un model Audi A6).

Cea mai dificilă probă a concursului a fost cea de diagnoză, desfăşurată în două etape şi moderată de cunoscuţii prezentatori Răzvan şi Dani. Mai întâi, cei 10 semifinalişti au participat întrun concurs contracronometru, cu 40 de întrebări având 3 variante de răspuns.

Primii doi clasaţi la această inedită şi tensionată ”probă a pupitrelor” au ajuns în marea finală, unde au avut sarcina dificilă de a descoperi eroarea indusă de specialiştii de la Școala pentru Mecanici Auto AD Total Auto pe două maşini identice Hyundai i20.

Cel care a descoperit primul eroarea şi care, evident, a primit titulatura de ”Mecanicul Anului 2014” este timişoreanul Laurenţiu Mihalache, premiul acestuia fiind chiar maşina căreia i-a remediat defecţiunea.

De altfel, e de lăudat perseverenţa lui Laurenţiu, care participă la ”Mecanicul Anului” încă din 2010, iar acum, ajuns în finală, a reuşit să-şi depăşească rivalul, Malan Radu, care a câştigat, ca premiu de consolare, un iPad 4.

„Mecanicul Anului” e un proiect singular în România, conceput de AD Auto Total din dorinţa de a ajuta îmbunătăţirea proceselor de reparaţie şi mentenanţă ale vehiculelor, de educare şi instruire a mecanicilor din România, de echipare şi utilare a service-urilor la standarde corecte pentru un raport preţ/calitate corect în piaţa actuală.

AD Auto Total dispune de patru centre de instruire în ţară, prin care au trecut până acum peste 5.000 de mecanici în ultimii 4-5 ani, care au primit diplome de competenţă aprobate de Ministerul Muncii. Serviciul adăugat pieţei de la noi este vizibil deja la nivelul multor clienţi de flote, care simt clar avantajele în ce priveşte optimizarea orelor de lucru, superioritatea aparatelor şi sculelor mai moderne, dar şi a mecanicilor mai bine instruiţi, care acum rezolvă mult mai rapid şi mai profesionist probleme care altădată păreau foarte dificile.

Un lucru demn de menţionat este atenţia pe care AD Auto Total o acordă universului electronicii auto, care domină din ce în ce mai mult domeniul auto, aşa încât în procesele de training sunt implicaţi cei mai buni specialişti.

Datorită concursului ”Mecanicul Anului”, AD Auto Total a devenit un foarte important formator de opinie, fiind de aşteptat ca în acest proiect să ia parte cât mai mulţi mecanici şi specialişti. Pentru că o idee în plus înseamnă mai bine pentru piaţă în general, nu doar pentru propria afacere.

 

(Articol publicat în revista AutoExpert Flote, luna noiembrie 2014)

 

Adaugati comentariu