Măsuri pentru facilitarea accesului în PTF Racovăț, între România și Ucraina

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, trecerea sectoarelor de drum județean DJ 298 și DJ 291C în administrarea Ministerului Transporturilor, pentru facilitarea accesului în Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Racovăț, între România și Ucraina, a anunțat ministrul de resort, Sorin Grindeanu.Racovăț

Potrivit acestuia, cele două șosele, care intră în categoria drumurilor de interes național, sunt importante pentru asigurarea legăturilor rutiere spre și dinspre Punctul de trecere al Frontierei din zona Racovăț (România) și Diakivți (Ucraina).

Prin Hotărârea de Guvern, aprobată miercuri, va fi trecut în administrarea Ministerului Transporturilor și a Autorității Vamale Române inclusiv un teren în suprafață de 12.217 mp, necesar realizării de către CNAIR a unor facilități destinate controlului autovehiculelor de mare tonaj.

Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ – Diakivti, dintre România și Ucraina, a fost redeschis, în luna februarie, în regim de trafic internaţional pietonal şi rutier, având un program de funcţionare permanent.

Acesta a funcţionat în regim de mic trafic până în anul 2010, când activitatea a fost suspendată ca urmare a faptului că nu îndeplinea cerinţele necesare unui punct de trecere a frontierei externe, conform Catalogului Schengen.

Lungimea frontierei României cu Ucraina este de 694,4 km, iar punctele de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa cu Ucraina au fost tranzitate,anul trecut, atât pe intrare, cât şi pe ieşire de peste 4,2 milioane cetăţeni români şi străini.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Italia va vota împotriva interzicerii vânzărilor de maşini noi pe benzină şi motorină din 2035

CE propune introducerea unui permis de conducere digital valabil în întreaga UE

 

 

 

Adaugati comentariu