Ministrul Economiei
Home Piaţa auto Industrie auto Ministrul Economiei: Europa trebuie să se aplece asupra dezvoltării unui ecosistem al bateriilor

Ministrul Economiei: Europa trebuie să se aplece asupra dezvoltării unui ecosistem al bateriilor

Europa trebuie să se aplece asupra dezvoltării unui ecosistem al bateriilor pentru potenţarea lanţului valoric şi respectarea principiilor economiei circulare, a declarat miercuri ministrul Economiei, Florin Spătaru, la cea de-a VII-a Reuniune la nivel înalt a Alianţei europene pentru baterii care se desfăşoară la Bruxelles.

„Nivelul ridicat de dependenţă a Uniunii Europene (UE) de importuri ar putea expune industria la costuri şi riscuri ridicate în lanţul de aprovizionare, iar extinderea pieţei de vehicule electrice va creşte considerabil cererea pentru materiile prime în următorul deceniu. UE trebuie să-şi utilizeze pe deplin politica comercială pentru a asigura o ofertă durabilă şi sigură în vederea trecerii la o economie circulară prin recuperare, reutilizare şi reciclare”, a declarat ministrul Economiei.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, împreună cu comisarul european pentru piaţă internă,Thierry Breton, au găzduit miercuri Reuniunea la nivel înalt cu statele membre, cu scopul de a discuta următoarele etape decisive pentru promovarea mobilităţii curate şi pentru depăşirea dependenţei de energie şi materii prime de la nivelul UE.

În acest sens, au fost elaborate o serie de documente strategice care ajută statele membre, regiunile şi industria europeană să elaboreze proiecte inovatoare şi competitive pentru producţia de baterii în UE.

„Pentru România, producerea de baterii este un obiectiv către tranziţia la o energie curată. Acest aspect va stimula crearea de locuri de muncă şi creştere economică, va impulsiona cercetarea şi inovarea la nivelul industriei româneşti. Ministerului Economiei are ca prioritate accelerarea integrării României în lanţul valoric al bateriilor la nivel european. Ţara noastră participă activ la realizarea cadrului optim de dezvoltare pentru electromobilitate, parte a obiectivelor Green Deal”, a conchis ministrul Economiei, Florin Spătaru.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Contract pentru modernizarea DJ 102I Valea Doftanei – Brădet, alternativă la DN 1 și DN 1A

CE propune introducerea unui permis de conducere digital valabil în întreaga UE

 

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

volvo cars
Industrie auto

Volvo Cars va produce ultima mașină diesel la începutul anului 2024

Constructorul auto suedez Volvo Cars a anunţat, marţi, în cadrul Climate Week...

Industrie auto

ZF creează un motor electric fără magneți

ZF a dezvoltat un motor electric care nu necesită magneți, cu un...

Producția de autoturisme
Industrie auto

ACAROM: În primele 8 luni, producția de autoturisme din România s-a ridicat la 327.917 unități

Producția de autoturisme din România s-a ridicat la 327.917 unități în primele...

continental
Industrie auto

IAA Mobility 2023: Continental și Google Cloud echipează mașinile cu inteligență artificială generativă

Continental a anunțat un parteneriat cu Google Cloud în timpul conferinței de...