Contract pentru modernizarea DJ 102I Valea Doftanei – Brădet, alternativă la DN 1 și DN 1A

Contractul pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 102I Valea Doftanei (jud. Prahova) - Brădet (jud. Braşov), șoseaua care ar putea prelua din traficul aglomerat de pe DN 1 și DN 1A, a fost semnat, miercuri, în prezența premierului Nicolae Ciucă.Valea Doftanei

Reabilitarea și modernizarea drumului județean 102I se va realiza între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 km, iar traseul se împarte în 2 tronsoane, astfel:

  • tronsonul 1, aflat pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limita jud. Brașov), în lungime de 13,2 km;
  • tronsonul 2, aflat pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 și km 63+256,08, în lungime de 12,4 km.

Durata de execuție a obiectivului este de 42 luni, iar valoarea totală estimată este de 642.051.000 lei, din care MDLPA, prin Compania Națională de Investiții, va asigura 616.072.000 lei, diferența fiind suportată de Consiliile Județene Prahova și Brașov.

„Mă bucur că un proiect început în 1985 ajunge astăzi să fie transpus în realitate şi vorbim despre un tronson de drum care va trece Carpaţii şi va reuşi să lege sudul ţării de centrul ţării, un proiect foarte important pentru noi toţi. Sigur că are relevanţă foarte mare pentru localităţile de pe Valea Doftanei, pentru cetăţenii din acest perimetru pentru că, pe de o parte asigură fluidizarea traficului, de cealaltă parte asigură oportunităţi atât economice, cât şi turistice. Este un proiect pe care îl vom realiza cu bani de la bugetul de stat. Este unul dintre proiectele cele mai importante pe care le va desfăşura Ministerul Dezvoltării, prin CNI, şi are ca obiect infrastructura rutieră”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Pe de altă parte, acesta a precizat că nu s-a renunțat la proiectul Autostrăzii Ploieşti – Braşov.

„Doresc să subliniez că nu s-a renunţat la proiectul legării Ploieştiului de Braşov prin autostradă şi discuţiile pe care le avem la nivelul Guvernului, asumarea pe care sperăm să o finalizăm printr-o decizie atât politică, cât guvernamentală foarte curând, să concretizeze demararea proiectului pentru Autostrada Ploieşti – Braşov”, a arătat premierul.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Italia va vota împotriva interzicerii vânzărilor de maşini noi pe benzină şi motorină din 2035

CE aprobă ajutorul de 89,6 mil. euro acordat companiei Samsung pentru fabrica de baterii din Ungaria

 

 

Adaugati comentariu