CE aprobă ajutorul de 89,6 mil. euro acordat companiei Samsung pentru fabrica de baterii din Ungaria

Comisia Europeană a anunțat că a aprobat ajutorul de stat în valoare de 89,6 milioane euro acordat de Ungaria companiei Samsung SDI pentru construcția fabricii de baterii pentru mașini electrice.samsung

”Ajutorul pentru investiții va sprijini extinderea unității de producție de celule de baterie a Samsung SDI pentru vehicule electrice („EV”) din Göd. Ajutorul va contribui la dezvoltarea regiunii și la crearea de locuri de muncă, menținând în același timp concurența”, a arătat Comisia Europeană.

Samsung SDI este unul dintre principalii jucători pe piața în creștere rapidă a bateriilor litiu-ion. În decembrie 2017, compania a decis să investească 1,2 miliarde de euro pentru a extinde capacitatea de producție a unității sale de producție de celule de baterie existente pentru vehicule electrice din regiunea Göd.

Fabrica a atins capacitatea maximă de producție în ianuarie 2022, furnizând mai mult de 6 milioane de celule de baterie pe lună clienților, în principal, din Spațiul Economic European și creând 1.200 de noi locuri de muncă directe.

Uzina este situată în Göd, în regiunea Pest (Ungaria Centrală) – zonă eligibilă pentru ajutor regional.

 

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Impozitul pe mijloacele de transport va fi majorat, în Capitală, cu 13,8% din 2024. Proiect

O asociere din Turcia va construi secțiunea de metrou Tokyo-Aeroport Otopeni, parte din Magistrala 6

 

 

 

Adaugati comentariu