Italia va vota împotriva interzicerii vânzărilor de maşini noi pe benzină şi motorină din 2035

Italia intenţionează să voteze împotriva planurilor europene de a interzice, începând din 2035, vânzarea maşinilor noi pe benzină şi motorină, potrivit ministrului Energiei, Gilberto Pichetto Fratin, citat de Reuters.Italia

Parlamentul European a aprobat, luna aceasta, printr-un vot final, un proiect de regulament care pune punct vânzării de automobile noi echipate cu motoare termice începând din 2035, ca parte a pachetului “Pregătiţi pentru 55”.

Noua legislaţie stabileşte calea de urmat pentru a reduce la zero emisiile de dioxid de carbon pentru autoturismele şi vehiculele utilitare uşoare noi până în 2035. Este vorba de un obiectiv aplicabil întregului parc de vehicule de la nivelul Uniunii ce presupune reducerea cu 100% a emisiilor de CO2 produse de autoturismele şi camionetele noi, comparativ cu 2021. Obiectivele intermediare de reducere a emisiilor pentru 2030 au fost fixate la 55% pentru autoturisme şi 50% pentru camionete.

“La reuniunea de la Bruxelles a ambasadorilor statelor membre UE, Italia îşi va exprima poziţia împotriva reglementării propuse de UE de a interzice producţia şi vânzarea de maşini şi camionete cu motoare cu combustie internă, până în 2035”, a declarat ministrul Energiei.

Guvernul de la Roma a anunţat recent că vrea să se alieze cu Franţa şi Germania pentru a influenţa şi a încetini ritmul implementării legislaţiei UE în privinţa emisiilor vehiculelor şi camioanelor.

“Italia crede că alegerea maşinilor electrice nu ar trebui să fie singurul mod pentru a ajunge la emisii zero în faza de tranziţie”, a adăugat Pichetto Fratin.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

CE aprobă ajutorul de 89,6 mil. euro acordat companiei Samsung pentru fabrica de baterii din Ungaria

Patru oferte pentru proiectarea și construcția tronsonului 3 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș

 

 

 

 

Adaugati comentariu