Măsuri de relaxare în București. Când se deschid complet școlile

În şedinţa de joi, Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, începând cu 14 mai 2021, noi măsuri de relaxare, aferente ratei de infectare din scenariul verde, a declarat Prefectul Capitalei Alin Stoica.
starea de alertă

Potrivit acestuia, noile măsuri de relaxare adoptate se referă la creşterea gradului de ocupare permis în localuri – de la 30% la 50%, permiterea spectacolor de tip drive-in, cu 3 persoane în maşină, precum şi spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori.

În schimb, este menţinută restricţia circulaţiei pe timp de noapte între orele 22.00 şi 5.00.

„Există aceleaşi restricţii de noapte ca şi până acum. Deocamdată pe hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă aceasta e măsura şi anume limitarea circulaţiei între 22.00 şi 5.00. Guvernul va trebuie să revină asupra măsurii, în funcţie de situaţia epidemiologică. Sub 1 la mie este scenariul pentru şcoli şi anume elevii vor putea veni toţi fizic la şcoală. Nu avem măsuri speciale pentru agenţii economici”, a conchis prefectul Capitalei.

În ceea ce privește redeschiderea completă a școlilor, prefectul a menționat că această măsură va fi adoptată când ”rata scade sub 1 la mie.

În data de 13 mai 2021, rata de incidență din ultimele 14 zile este de 1,3 cazuri la 1.000 de locuitori.

În Bucureşti a fost atins numărul de un milion de persoane vaccinate cu cel puţin o doză.

„Aşteptăm scenariile epidemiologilor. În Bucureşti am atins azi numărul de 1 milion de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Deci lucrurile arată încurajator. În alte state, unde rata de vaccinare este mai crescută s-a renunţat la purtarea măştii. Există şi la noi discuţii ca în zonele de spaţii de birouri sau unde sunt persoane vaccinate”, a explicat Alin Stoica.

 

CITEȘTE ȘI:

Preluarea Smart Diesel şi Tax Refund de către DKV Mobility şi Ovidiu-Ioan Andrieş, autorizată

Piața auto chineză a crescut pentru a 13-a lună consecutiv, cu 8,6%

Barometrul ”RomanianApp”. 2 din 10 români folosesc aplicații care îi conectează cu mașina

 

 

Adaugati comentariu