Advertisement
aplicații
Home Administrare flote Monitorizare și aplicații Barometrul ”RomanianApp”. 2 din 10 români folosesc aplicații care îi conectează cu mașina

Barometrul ”RomanianApp”. 2 din 10 români folosesc aplicații care îi conectează cu mașina

Şapte din zece români (68,3%) folosesc cu mult mai mult telefoanele mobile comparativ cu perioada anterioară pandemiei, iar aproape 20% utilizează aplicații care îi conectează cu maşina, relevă datele unui Barometru realizat de consultanţii Frames, la comanda platformei Factory 4.0.

Conform cercetării „RomanianApp. Cum au influenţat aplicaţiile mobile viaţa românilor”, în topul celor mai folosite aplicaţii mobile se află cele de ştiri, social media, filme şi monitorizarea sănătăţii.

În acelaşi timp, peste jumătate dintre respondenţi (51,7%) folosesc aplicații mobile care îi conectează cu propriul corp, 18,7% cu maşina şi 14% cu casa, iar în topul celor mai utilizate aplicaţii se mai regăsesc cele de shopping (cumpărături), productivitate (e-mail, documente, tabele), muzică, jocuri, mâncare (food delivery, reţete online etc.), fitness, stil de viaţă, cursuri online, călătorii şi dating.

Datele Institutului Naţional de Statistică (INS), citate în Barometrul Frames, relevă faptul că peste trei sferturi (78,2%) dintre gospodăriile din România au avut acces la reţele de Internet în 2020, cu 2,5 puncte procentuale mai mult decât în anul precedent. Totodată, ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani care au utilizat internetul cel puţin o dată a ajuns la 85,9%, cu 3,6 puncte procentuale mai mult decât în anul precedent.

În ianuarie 2021, în România existau 15,49 milioane de utilizatori de internet, în creştere cu 0,9% (133.000), faţă de anul anterior.

„Dincolo de subiectele de tip can-can, de senzaţionalul teoriilor privind ‘Big Brother’ & vaccinarea şi 5G, pentru marea majoritate a celor chestionaţi (87%), folosirea datelor personale de către aplicaţiile mobile nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Acest lucru poate fi pus şi pe seama slabei conştientizări a pericolelor legate de securitatea cibernetică şi atitudinea generală faţă de protecţia datelor cu caracter personal şi a reputaţiei în mediul online. Numai 7,3% dintre respondenţi s-au arătat preocupaţi de securitatea datelor, iar 5,7% au evitat să răspundă, considerând că nu au informaţiile necesare. 57,8% au declarat că, atunci când accesează aplicații mobile, o fac în primul rând de pe reţele wi-fi, iar 42,2% de pe reţelele mobile”, se menţionează în raportul citat.

La nivelul lunii ianuarie a acestui an, în România existau 26 milioane de conexiuni mobile, iar numărul acestora a ajuns să reprezinte 135,6% din totalul populaţiei.

Peste două treimi (68,9%) dintre români au declarat că aplicaţiile mobile le-au influenţat, în mare măsură, obiceiurile de consum şi 14,3% că „în foarte mare măsură”. Mai mult, 82,9% din totalul persoanelor chestionate au afirmat că efectuează constant plăţi cu aplicații mobile pentru shopping, plăţi uzuale, filme, social media, health. De asemenea, s-a observat un interes crescut al românilor pentru educaţia online.

Rezultatele Barometrului arată că 62,2% dintre cei chestionaţi au spus că, atunci când îşi caută un loc de muncă sau când vor să se perfecţioneze într-o nouă activitate, caută o aplicaţie mobilă care să-i ajute.

În ceea ce priveşte gradul de utilizare al terminalelor inteligente, 68,3% dintre români susţin că, faţă de perioada de dinainte de pandemie, folosesc mult mai mult telefoanele mobile.

Barometrul „RomanianApp. Cum au influenţat aplicaţiile mobile viaţa românilor” a fost realizat pe un eşantion de 650 de respondenţi, în perioada 6 – 9 mai 2021. Interviurile au fost realizate prin chestionare online, telefonic şi email, iar profilul respondenţilor a fost reprezentat de 56% bărbaţi şi 44% femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 54 ani.

Factory 4.0 reprezintă o platformă de susţinere a competenţelor angajaţilor din industria românească pentru digitalizarea companiilor, prin dezvoltarea competenţelor resursei umane, susţinută de companii de tehnologie, precum: Bosch Rexroth, Phoenix Contact, Kuka, ifm electronic şi Dell Technologies.

 

CITEȘTE ȘI:

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,2%. Energia electrică s-a scumpit cu aproape 17%

Flota Delgaz Grid se înnoiește cu 50 de utilitare. Valoarea contractului depășește 4 mil. lei

FORT: Cel mai probabil, transportul gratuit al elevilor la şcoală va fi sistat

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

telematice
Monitorizare și aplicații

5 capcane de evitat la achiziția unei soluții telematice

Soluțiile telematice sprijină luarea deciziilor bazate pe date privind costul total de...

cazinou
Gadgets și High-TechMonitorizare și aplicații

Cele mai noi metode pentru șanse mai bune la cazinou

Cele mai noi metode pentru șanse mai bune la cazinou Într-o lume...

parking
Monitorizare și aplicații

Primăria Capitalei a început digitalizarea sistemului de parking

Primăria Municipiului Bucureşti a început procesul de digitalizare a sistemului de parking...