FORT: Cel mai probabil, transportul gratuit al elevilor la şcoală va fi sistat

Transportul rutier gratuit al elevilor care urmează şcoala în alte localităţi decât cele de domiciliu va fi probabil sistat, din cauza lipsei de responsabilitate a autorităţilor centrale şi locale şi a legislaţiei proaste, în contextul în care transportatorii rutieri au de recuperat plăţi din luna septembrie, a avertizat Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).
transportul gratuit

„Legea proastă şi lipsa de responsabilitate a autorităţilor centrale şi locale vor conduce cel mai probabil la sistarea aplicării gratuităţii la transportul rutier al elevilor şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu. (…) Sunt judeţe care nici pentru luna septembrie a anului trecut nu au efectuat aceste plăţi către transportatori, iar efectele sunt devastatoare pentru majoritatea acestora, într-un context şi aşa extrem de dificil„, precizează FORT.

Federaţia Operatorilor Români de Transport a atras atenţia în nenumărate rânduri Guvernului României asupra faptului că sumele aferente transportului gratuit al elevilor nu vor fi decontate de către Consiliile Judeţene, respectiv de către şcoli, potrivit comunicatului organizaţiei patronale.

În momentul de faţă, restanţele plăţilor către transportatori se ridică la nivelul milioanelor de lei, conform sursei.

„Motivele invocate de autorităţi pentru a evita plăţile sunt cele clasice: lipsă buget şi/sau interpretarea actelor normative incidente. (…) Transportul rutier al elevilor este atât de gratuit, încât nu îl plăteşte nimeni”, mai spun reprezentanții FORT.

Federaţia Operatorilor Români de Transport reunește peste 4.000 de societăţi comerciale din domeniile de transport rutier de mărfuri şi pasageri, aerian, activităţi conexe, formare profesională, service-uri specializate, tractări auto, şcoli de şoferi, taxi, închiriere şi transport alternativ.

 

CITEȘTE ȘI:

Cipru exceptează de la izolare și testare persoanele vaccinate anti-Covid

Comisia Europeană: Economia României va creşte cu 5,1% în 2021 și cu 4,9% în 2022

Contract semnat pentru lotul 2 de pe Autostrada de Centură București Nord

 

 

Adaugati comentariu