Advertisement
Centură a București Nord
Home Infrastructură Contract semnat pentru lotul 2 de pe Autostrada de Centură București Nord

Contract semnat pentru lotul 2 de pe Autostrada de Centură București Nord

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, miercuri, cu Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Technostrade contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al Autostrăzii de Centură București Nord (semi-inelul nordic).

„Aşa cum anunţam săptămâna trecută la finalul şedinţei de Guvern, CNAIR a semnat azi contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului (semi-inelul nordic). Constructorul român – acelaşi ca pe lotul 4 al A0 Nord – se poate apuca acum de lucru, după ce ultima contestaţie pentru tronsonul 2 (între DN1 – Corbeanca şi DN2 – Afumaţi) a fost respinsă recent de Curtea de Apel Bucureşti”, a precizat ministrul Trabsporturilor, Cătălin Drulă.

Contractul pentru cei 19 kilometri ai lotului 2, dintre Corbeanca şi Afumaţi, prevede o durată de 12 luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţie.

Proiectul lotului 2 de pe Autostrada de Centură București Nord mai include și construcția a 2 noduri rutiere şi 10 poduri şi pasaje.

Potrivit CNAIR, investiția este necesară pentru a se realiza accesibilitatea la rețeaua TEN- T, dar și pentru a scoate pe cât posibil traficul de tranzit aferent Coridoarelor IV și IX Pan European din zona urbană pe care în situația existentă o traversează și o perturbă. În momentul de față, drumul existent – Centura Municipiului București – nu mai face față acestor volume de trafic, iar aducerea la parametrii tehnici corespunzători ai unui drum, parte dintr-un Coridor European, s-ar traduce prin costuri mari și nerentabile.

Situația lucrărilor pe Autostrada de Centură București Nord

Lotul 1 (17 km, între DJ 601A-Corbeanca) este construit de Nurol Insaat Ve Ticaret AS, iar costul pentru proiectare şi execuţie se ridică la 746 de milioane de lei, fără TVA. Durata proiectului este de 12 luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţie.

– Pe lotul 3 (8,6 km, între Afumaţi-Pantelimon), CNAIR este într-un proces de reevaluare a ofertelor ca urmare a deciziei instanţelor, iar câştigătorul licitaţiei va fi anunţat în săptămânile următoare.

– Pe lotul 4 (5 km, între Pantelimon şi A2), constructorul, Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, avansează cu proiectarea drumului, iar în toamna acestui an va începe execuţia lucrărilor. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 18 luni.

Construcția Autostrăzii de Centura București A0 (101 km) este divizată în două secțiuni, semi-inelul de nord (Autostrada de Centură București Nord) și semi-inelul de sud (Autostrada de Centură București Sud).

 

CITEȘTE ȘI:

Producătorul de componente auto, Toyoda Gosei, închide fabricile din Marea Britanie

Operațiunea Truck&Bus în Capitală. Peste 40 de sancțiuni aplicate doar într-o singură zi

Vehiculele înmatriculate în alte state, în atenția Poliției Rutiere. Peste 290 de permise reținute

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...