Maşini de 35.000 euro pentru instituţiile publice

Autorităţile şi instituţiile publice pot achiziţiona de acum vehicule cu preţuri de până la 35.000 euro prin programul Rabla Plus.
parcările publice

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2018 pentru completarea art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice, care prevede că Parlamentul, Administraţia Prezidenţială şi Secretariatul General al Guvernului pot achiziţiona, în condiţiile legii, autoturisme, după normativele proprii stabilite.

Ordonanţa instituie o excepţie de la aplicarea măsurii prin care se interzice autorităţilor şi instituţiilor publice să achiziţioneze autoturisme cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 metri cubi, al căror preţ nu poate depăşi contravaloarea în lei a sumei de 18.000 euro inclusiv TVA.

Astfel, ordonanţa prevede posibilitatea ca autorităţile şi instituţiile publice să poată achiziţiona autoturisme cu un preţ de până la 35.000 euro în echivalent în lei, inclusiv TVA, cu condiţia ca această achiziţie să se realizeze în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic – Rabla Plus, finanţat din Fondul pentru Mediu.

Parlamentul a introdus un amendament care prevede că „prin excepţie de la prevederile alin. (8), Serviciile Parlamentului, Administraţia Prezidenţială şi Secretariatul General al Guvernului pot achiziţiona, în condiţiile legii,
autoturisme după normativele proprii stabilite”.

Adaugati comentariu