Masca de protecţie devine obligatorie în spațiile publice din București. Incidența a trecut de 12 la mie

Masca de protecţie este obligatorie, începînd de vineri, în toate spaţiile publice din Capitală, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU). Rata de incidenţă Covid-19 calculată la 14 zile a ajuns, vineri, la 12,24 de cazuri la mia de locuitori în Bucureşti.
Masca de protecție

În spaţiile publice închise sunt exceptate de la această prevedere persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situaţii: angajatul care este singur în birou; persoana care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii; cea care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante; prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 m între persoane; copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

În spaţiile publice deschise sunt exceptate persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situaţii: desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc; suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii/medicul curant; desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante; copiii cu nevoi speciale, în urma evaluării riscului de către medicul curant; copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Rata de incidenţă Covid-19 calculată la 14 zile a ajuns, vineri, la 12,24 de cazuri la mia de locuitori în Bucureşti, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică. Joi acesta era de 11,49 la mie.

În urmă cu o lună, pe 8 septembrie, incidenţa Covid-19 în Captală era de numai 1,21 la mia de locuitori.

 

CITEȘTE ȘI:

În ultima lună, costul unui rezervor de benzină a crescut cu 10 lei, iar de motorină, cu 13,5 lei

Lotul Târgu Mureş – Ungheni, parte din Autostrada Transilvania, ar putea fi finalizat în decembrie

 

Adaugati comentariu