Marea Britanie impune noi sancțiuni comerciale împotriva Rusiei

Marea Britanie a anunțat duminică un nou pachet de sancțiuni comerciale în valoare de 1,7 miliarde de lire sterline (2,09 miliarde de dolari) care vizează Rusia și Belarus.
Marea Britanie

O declarație de presă, Guvernul de la Londra a arătat că decizia a fost adoptată „pentru a slăbi și mai mult mașina de război a lui Putin”, ridicând valoarea totală a produselor aflate sub sancțiuni de la debutul „invaziei ilegala a Ucrainei” de către Rusia la peste 4 miliarde de lire sterline.

Sancțiunile nou anunțate includ tarife de import și interdicții de export.

„Noile tarife de import vor acoperi mărfuri în valoare de 1,4 miliarde de lire sterline – inclusiv platină și paladiu – împiedicând capacitatea lui Putin de a-și finanța efortul de război. (…) Rusia este una dintre principalele țări producătoare de platină și paladiu și este foarte dependentă de Regatul Unit pentru exporturile de produse din platină și paladiu”, se arată în declarație.

Interdicțiile de export vor viza „mărfuri în valoare de peste 250 de milioane de lire sterline în sectoarele economiei ruse cele mai dependente de mărfurile din Marea Britanie, vizând materiale cheie precum substanțele chimice, materialele plastice, cauciucul și mașinile”.

„Suntem hotărâți să facem tot posibilul pentru a zădărnici obiectivele lui Putin în Ucraina și a submina invazia sa ilegală. Acest pachet amplu de sancțiuni va provoca daune suplimentare mașinii de război rusești. Face parte dintr-un efort coordonat mai larg al multor țări din întreaga lume care sunt îngrozite de comportamentul Rusiei și hotărâte să-și exercite puterea economică pentru a-l convinge pe Putin să-și schimbe decizia”, a declarat secretarul de stat pentru Comerț Internațional, Anne-Marie Trevelyan.

Ministrul britanic de Finanțe, Rishi Sunak, a arătat la rândul său că „acesta este al treilea val de sancțiuni comerciale anunțate de guvernul Regatului Unit și, excluzând aurul și energia, va aduce proporția importurilor de bunuri din Rusia afectate de restricții la peste 96%, cu mai mult de 60% din exporturile de mărfuri către Rusia sub restricții totale sau parțiale, contribuind efectiv la slăbirea mașinii de război a lui Putin”.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Societatea de Transport București STB digitalizează toate centrele de vânzare

FGA: Falimentul City Insurance a rămas definitiv. Depunerea cererilor de plată, până pe 20 iulie

 

 

 

 

 

Adaugati comentariu