Euroins
Home Administrare flote Asigurări FGA: Falimentul City Insurance a rămas definitiv. Depunerea cererilor de plată, până pe 20 iulie

FGA: Falimentul City Insurance a rămas definitiv. Depunerea cererilor de plată, până pe 20 iulie

Falimentul societății de asigurări City Insurance a rămas definitiv prin decizia instanţei, termenul limită de depunere a cererilor de plată la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) fiind 20 iulie 2022.

FGA precizează că a luat act de hotărârea instanţei, prin care decizia de deschidere a procedurii de faliment, în cazul Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, a rămas definitivă, la data de 20 aprilie 2022. Prin urmare, a început să curgă termenul limită până la care creditorii de asigurări ai asigurătorului pot depune cereri de plată, la Fondul de garantare a asiguraţilor.

Conform Art. 14 din Legea nr. 213/2015 actualizată, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în faliment poate formula o cerere motivată în acest sens, adresată Fondului de garantare a asiguraţilor, dar nu mai târziu de 90 de zile calculate fie de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, sub sancţiunea decăderii din drepturi.

Termenul limită de depunere a Cererilor de plată la Fondul de garantare a asiguraţilor este 20 iulie 2022. Dacă dreptul de creanţă s-a născut însă ulterior datei de 20 iulie 2022, termenul de 90 de zile curge de la data la care s-a născut dreptul, conform art. 14 alin. (1) din Legea nr.213/2015.

Cererile de plată-Anexa nr. 10 se pot transmite, într-una dintre variantele, respectiv online: https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-despagubirilorindemnizatiilor; email: cerere.plata@fgaromania.ro; adresă poştală: Strada Vasile Lascăr nr.31, CP: 020492, sector 2, Bucureşti; orice alte mijloace care asigură transmiterea textului.

Instituţia reaminteşte potenţialilor creditori de asigurări ai Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA că, potrivit legii, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări doar către petenţii care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în faliment, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată.

Totodată, reiterează faptul că, FGA înregistrează şi soluţionează cererile de plată, în ordinea primirii. Creditorii de asigurare pot verifica stadiul soluţionării cererilor de plată înregistrate, online, pe site-ul FGA. FGA va continua să instrumenteze cererile de deschidere dosare daună primite pentru evenimente produse înainte de 11 mai 2022-inclusiv. Fondul recomandă creditorilor de asigurări ale căror dosare de daună nu au fost încă deschise sau finalizate prin depunerea unei cereri de plată, să depună Anexa 10-cerere de plată, până la împlinirea termenului limită de depunere, 20 iulie 2022 sau maxim 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, dacă acesta s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a falimentului, respectiv 20 aprilie 2022. Ulterior deschiderii dosarului de daună sau efectuării reparaţiei, creditorii de asigurări au posibilitatea de a completa documentaţia depusă deja la FGA.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Mituri și preconcepții despre presiunea din anvelope

Autoritățile locale și instituțiile publice pot primi 60.000 de lei pentru fiecare stație de încărcare instalată

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...

euroins
Asigurări

CITR: Creanțele scadente ale Euroins însumează, până acum, 600 milioane de lei

CITR a finalizat prima etapă din gestionarea falimentului Euroins, în cele aproximativ...