Advertisement

MAN TGE
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare MAN TGE devine autorulotă cu dublă utilizare

MAN TGE devine autorulotă cu dublă utilizare

Divizia MAN pentru vehicule de lux BMC (Bus Modification Center) a prezentat primele prototipuri MAN TGE cu utilizare duală: vanuri care pot fi folosite și ca autorulote.

MAN a prezentat primele modele recreaționale în urmă cu 90 de ani. La fabrica din Plauen sunt modificate în principal autocare pentru echipe sportive, vehicule pentru transport VIP-uri, autocare pentru muzicieni sau autorulote de top. Cele două prototipuri de autorulotă prezintă idei inovatoare despre potențialul de personalizare.

Ambele vehicule se bazează pe modelul MAN TGE 4×4 cu ampatament standard și plafon înalt, cu motor diesel de 1.968 cmc și 177 CP. Primul prototip urmează ideea de vehicul cu utilizare duală pentru două persoane, iar al doilea concept are un aranjament clasic cu mobilier instalat permanent. Totuși, ele nu sunt văzute ca autorulote pregătite de folosire, ci mai degrabă ca o bază solidă care lasă loc pentru numeroase modificări, pentru a îndeplini nevoile specifice ale clienților finali.

Sistemul dual, cu mobilier demontabil care poate fi plasat în diferite locații, este destinat celor care sunt interesați în special de activitățile sportive care necesită un echipament scump decât să călătorească efectiv cu o autorulotă în vacanțe. Astfel, în timpul săptămânii vehiculul poate fi folosit pentru transportarea echipamentelor de muncă, iar în week-end pentru a căra biciclete sau baloane cu aer cald.

”Cu al doilea studiu am mers un pas mai departe doar pentru a arăta ce putem face la BMC. Aici, în afară de toaletă am montat și un plafon liftabil, care în mod normal este prezent pe vehicule mai mici”, a declarat Heinz Kiess, Senior Manager Sales & Marketing la Bus Modification Center.

Ambele prototipuri dispun de un șasiu ridicat și de anvelope off-road, care îmbunătățesc gardă la sol și capabilitățile de acces în teren accidentat.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...

Transporter
Vehicule comerciale uşoare

Noul VW Transporter. Instrumentul perfect

Noul Transporter va fi lansat pe piața germană la începutul anului 2025,...

Farizon
Vehicule comerciale uşoare

Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că va reprezenta pe piața din România...

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Inteligente, interactive, confortabile

Mercedes-Benz Vans și-a înnoit familia de vehicule comerciale cu noile versiuni Vito...