Advertisement

ghişeu
Home Administrare flote Juridic MAI: Între 1 şi 6 mai, nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu

MAI: Între 1 şi 6 mai, nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că în perioada 1- 6 mai 2024, nu se vor desfășura activități de lucru cu publicul, la ghișeu, aceste zile fiind declarate zile de sărbătoare legală, la nivel național.

Reprezentanții MAI spun ca, înainte de deplasarea la ghișeele serviciilor publice comunitare, precum și la ghișeele celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne care eliberează alte tipuri de documente, să fie consultat programul de funcționare, disponibil pe paginile de internet ale acestora.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor interesați, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări recomandă folosirea serviciului programări online – https://dgpci.mai.gov.ro/drpciv-booking/. Pentru a facilita plățile reprezentând contravaloarea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare, a autorizației de circulație provizorie, precum și a plăcuțelor cu număr de înmatriculare, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări a pus la dispoziția celor interesați, un serviciu online prin intermediul site-ului propriu- https://dgpci.mai.gov.ro/drpciv-payment/.

Totodată, viitorii conducători auto care se pregătesc pentru obținerea permisului de conducere pot să își verifice cunoștințele teoretice, exersând simularea unui examen prin folosirea aplicației online de pe site-ul structurii- https://dgpci.mai.gov.ro/dlexam.

Persoanelor care au nevoie de un nou document de călătorie li se recomandă să facă din timp programare prin intermediul hub-ului de servicii al MAI https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte/programari/harta.

După depunerea cererii de eliberare a pașaportului, stadiul procesării poate fi verificat folosind link-ul https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte/programari/verifica-pasaport/.

Pentru mai multe informații utile privind actele care trebuie depuse odată cu cererea de eliberarea a diferitelor documente, taxele care trebuie plătite și modalitățile de plată pot fi consultate paginile de internet ale Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări – https://dgpci.mai.gov.ro/documents-and-forms/inmatriculari, Direcției Generale de Pașapoarte – https://pasapoarte.mai.gov.ro/ și Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor http://depabd.mai.gov.ro/.

Cetățenii care doresc să obțină certificatul de cazier judiciar, precum și istoricul sancțiunilor rutiere, că au posibilitatea de a descărca aceste documente online, gratuit, prin accesarea hub-ului de servicii al Ministerului Afacerilor Interne, https://hub.mai.gov.ro/serviciu/. Certificatele pot fi obținute de către utilizatorii care au un cont valid în hub-ul de servicii al MAI sau de cei care au un cont activ în aplicația Ghișeul.ro.

În ceea ce privește restituirea documentelor reținute de structurile de poliție rutieră, programul de lucru cu publicul la ghișee se desfășoară inclusiv în zilele de sărbători legale și poate fi consultat pe pagina de internet a Brigăzii Rutiere București sau pe paginile de internet ale inspectoratelor de poliție județene.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

ACEA: UE are nevoie de 8 ori mai multe puncte de încărcare pe an până în 2030

Producătorii auto nu reușesc să livreze mașini electrice la prețuri accesibile

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

salariul minim european
Juridic

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind salariul minim european

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de lege privind salariul minim european, prin...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

permisul de conducere
Juridic

Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă și online

Începând cu luna iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau...

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...