Londra a ales autobuze electrice, salvând 900 tone CO2

Prima flotă de autobuze electrice din Londra și cea mai mare din Europa serbează un an. După această perioadă, aerul din capitala Regatului Unit este mai curat cu 900 de tone CO2.  Enviro 200EV

Flota are în componență 51 de autobuze electrice produse de compania BYD ADL, care operează pe două rute londoneze. Încurajați de succesul acestora, oficialii britanici continuă să comande autobuze, numărul lor total urmând să ajungă în curând la 157 pe întreg teritoriul Marii Britanii. Actualmente, câteva exemplare identice se află în serviciu în Nottingam, iar alte orașe, precum Liverpool, vor introduce în curând transportul cu autobuze electrice. Deși compania producătoare, BYD, are origini chineze, modelul Enviro200EV este asamblat în Marea Britanie.

”Operatorii de transport din Londra, precum și din alte orașe ale Regatului Unit, sunt de acord că flota de modele Enviro200EV le aduce beneficii incontestabile atât companiilor care le operează, cât și mediului înconjurător și, implicit, locuitorilor marilor orașe. Pentru noi, parcurgerea a un milion de kilometri în regim complet electric reprezintă o bornă importantă  în călătoria către scăderea gradului de poluare”, spune Robert Davey, director de dezvoltare al companiei producătoare.

Bateriile sunt amplasate vertical, între compartimentul șoferului ci cel destinat pasagerilor, au o durată de viață de 10 ani și cântăresc aproximativ 3 tone. Autonomia teoretică este de 250 km cu aerul condiționat în funcțiune. Există în funcțiune atât versiuni cu o singură punte, cât și celebrele double-deckere londoneze (versiunea K8SR), ambele animate de motoare electrice. La versiunile cu punte dublă, bateriile se află amplasate în spate. Din această cauză, în locul lunetei este montat un panou opac.

Sursa foto: flickr

Adaugati comentariu