Licitaţie pentru finalizarea VO Târgu Mureş

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a publicat în sistemul electronic de achiziţii publice, SICAP, anunţul de participare la licitaţia deschisă, având ca obiect “Proiectare şi Execuţie Varianta de Ocolire Târgu Mureş – finalizare lucrări”.
Târgu Mureş

Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 47 milioane de euro fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este luna septembrie 2019.

Pe Varianta de Ocolire (VO), în lungime de 11,643 km, vor fi realizate 8 poduri/pasaje/viaducte şi 2 intersecţii giratorii.

Potrivit CNAIR, şoseaua va asigura legătura Sighişoara – Targu Mureş – Reghin, pentru a reduce volumul traficului ce traversează municipiul în direcţia sud – nord.

După finalizarea lucrărilor, accesul pe această variantă se va face din DN 13 pe relaţia Braşov – Sighişoara – Targu Mureş, km 155 şi din DN 15 pe relaţia Reghin – Targu Mureş – Turda, km 84.

Reamintim că, după trei ani de întârzieri şi o nouă expertiză tehnică din care a rezultat necesitatea unor investiţii suplimentare de 57% peste valoarea estimată iniţial, contractul pentru execuţia Variantei de Ocolire a fost reziliat. Ministerul Transporturilor a promis încă de anul trecut că va găsi un nou antreprenor.

 

CITEŞTE ŞI:

Propunere legislativă pentru înregistrarea vehiculelor lente

Traficul rutier pe DN 3, închis în localitatea Lehliu

CNAIR a cerut bani europeni pentru DN 28B Tg. Frumos – Botoşani

 

Adaugati comentariu