Licitaţie pentru Drumul Expres Piteşti-Braşov, sectorul Piteşti – Mioveni

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat procedura de achiziţie pentru realizarea Studiului de Fezabilitate şi Proiectului tehnic aferente sectorului Piteşti (A1 Centura Piteşti)-Mioveni (Centura Sud), parte din Drumul Expres Piteşti-Braşov.
piteşti-braşov

Valoarea totală estimată a contractului este de 3,5 milioane de lei, fără TVA, acesta având o durată de 18 luni.

Potrivit CNAIR, în cadrul contractului pentru sectorul 1, parte din Drumul Expres Piteşti-Braşov, se vor presta următoarele servicii şi se vor labora următoarele documente:

  • realizarea studiului de fezabilitate;
  • realizarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (P.A.C/D.T.A.C) şi asistenţă tehnică până la obţinerea autorizaţiei de construcţie de către beneficiar;
  • proiectul tehnic de execuţie (P.T.E);
  • documentaţia de atribuire a contractului de execuţie lucrări;
  • asistenţa tehnică acordată beneficiarului în perioada derulării procedurilor de licitaţii pentru execuţie lucrări;
  • întocmirea documentaţiei suport şi asistenţa acordată beneficiarului pentru susţinerea aplicaţiei de finanţare.

În criteriile de atribuire, preţul are o pondere de 40%, abordarea propusă privind implementarea contractului – 18%; experienţa detinută în elaborarea de studii geotehnice – 6%; experienţa deţinută în poziţia de inginer proiectant de poduri – 6%; experienta detinuta în poziţia de inginer proiectant de consolidări – 6%; experienţa detinuta in pozitia de coordonator proiect – 8%; experienta detinuta in pozitia de inginer proiectant de drumuri – 6%; abordarea propusa privind planificarea resurselor tehnice si umane – 10%.

„Autoritatea contractantă optează pentru achiziţionarea ulterioară de noi servicii similare de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câştigătoare în cadrul prezentei proceduri de achiziţie publică, în cuantum de 544.140,80 lei fără TVA, valoarea reprezentand 20 % din valoarea estimată a contractului (fărăa rezerve de implementare şi publicitate), iar valoarea estimată totala (incluzând şi serviciile similare) va fi: 3.541.915,20 lei fără TVA”, se arată în anunţul de participare publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 5 mai 2020.

„Prezenta procedură de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa următoarei condiţii: încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de obţinerea/aprobarea finanţării serviciilor din fonduri de la bugetul de stat şi/sau fonduri europene nerambursabile, semnarea contractului fiind posibilă doar în situaţia în care se respectă dispoziţiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice. În cazul în care, indiferent de motive, obţinerea/aprobarea finanţării serviciilor din fonduri de
la bugetul de stat şi/sau fonduri europene nerambursabile nu se realizează, autoritatea contractanta va aplica prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică”, menţionează CNAIR.

Instituţia estimează că va obţine finanţarea necesară semnării contractului în primul semestru din 2020.

De altfel, CNAIR a depus în luna mai 2019 cererea de finanţare nerambursabilă, alocată prin POIM 2014-2020, pentru pentru elaborarea Studiului de Fezbilitate aferent Drumului Expres Piteşti-Braşov, Sector: Piteşti (A1Centura Piteşti)-Mioveni (Centura Sud)-Etapa 1”.

 

CITEŞTE ŞI:

Europa se auto-izolează. Măsuri radicale în tot mai multe ţări

Lada Niva de 1.500 CP vs Suzuki Hayabusa și Audi RS 6 Avant – video!

Paşii pentru înscrierea în programul Rabla Clasic 2020. Persoane fizice şi companii

 

Adaugati comentariu