Legătura rutieră Gara Constanţa – Mamaia, modernizată cu 20 mil. euro

Realizarea a 8 km de piste de biciclete şi 11 km de benzi de circulaţie dedicate transportului public este principalul obiectiv al proiectului „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Gara CFR şi staţiunea Mamaia”.mamaia

Contractul de finanţare, în valoare de 20 de milioane de euro, a fost semnat de primarul Constanţei, Decebal Făgădău şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov.

Lucrările de modernizare vizează, în special, bulevardul 1 Decembrie şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu.

„Practic, de la intersecţia de la Gară şi până la intrarea în staţiunea Mamaia schimbăm tot ceea ce înseamnă infrastructură: 143.000 de metri pătraţi de asfalt, peste 44.000 de metri pătraţi de trotuare, aproape 8 kilometri de piste de biciclete dar, poate mai important decât orice, vorbim de peste 11 kilometri de benzi de circulaţie dedicate transportului public”, a afirmat primarul Constanţei.

În cadrul proiectul vor fi amenajate staţii de autobuz, vor fi amplasate mobilier urban inteligent şi panouri de informare şi va fi realizată o reţea nouă de iluminat public pentru carosabil, trotuare, piste de biciclete şi trecerile pentru pietoni. De asemenea, vor fi amplasaţi senzori pentru măsurarea calităţii aerului, vor fi amenajate spaţii verzi mediane şi va fi realizat un sistem de irigaţii. Traseul va fi adaptat şi pentru persoanele cu dizabilităţi.

 

CITEŞTE ŞI:

Test comparativ Mazda CX-30 Skyactiv-G vs Skyactiv-X

Când va decide Renault închiderea uzinelor cu probleme

Licitaţia pentru Tunelul Meseş, cel mai lung din România, în pregătire

 

Adaugati comentariu