Klaus Iohannis: Restricțiile de circulație vor fi ridicate în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie impuse în contextul pandemiei de Covid-19 vor fi ridicate, iar autorităţile nu se vor amestecă în modul în care vor fi organizate slujbele, a anunțat președintele Klaus Iohannis.Înviere

„În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie se ridică, aşadar creştinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declaraţii, vor merge, pur şi simplu, la Biserică. Deci, repet, în noaptea de Înviere, fiecare creştin poate să meargă la Biserică dacă doreşte. Biserica va organiza slujba aşa cum este datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la Biserică. Ştim cu toţii că prima parte a slujbei se ţine afară, după care o parte intră în Biserică”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a amintit că aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern privind starea de alertă care este în vigoare şi a adăugat că nu vor exista modificări în aceste reglementări.

„Deci, nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă, în noaptea de Înviere, vor fi mai puţine restricţii, fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la Biserică”, a transmis şeful statului.

 

CITEȘTE ȘI:

Muntenegru, în corzile unui împrumut acordat de China pentru construcția celei mai scumpe autostrăzi din lume

Competiția ”Best Electric Car”, susținută de Arval, a desemnat cele 7 finaliste

Acord provizoriu privind Legea Europeană a Climei. Cum vor fi reduse emisiile

 

 

Adaugati comentariu