best electric car
Home Piaţa auto Flotă verde Competiția ”Best Electric Car”, susținută de Arval, a desemnat cele 7 finaliste

Competiția ”Best Electric Car”, susținută de Arval, a desemnat cele 7 finaliste

Competiția ”Best Electric Car in Romania”, organizată de AUTOEXPERT MEDIA, grupul din care face parte și revista FLOTE AUTO, a desemnat cele 7 finaliste. Evenimentul se bucură de susținerea companiei de leasing operațional, Arval România.

”Best Electric Car in Romania” este o competiție care își propune să stabilească, anual, cea mai potrivită mașină electrică pentru piața din România. Viitorul industriei auto este cel al propulsiei electrice și există deja game întregi de modele EV în ofertele constructorilor auto, tot mai multe lansări având loc în fiecare an.

Etapa finală a competiției, în urma căreia va fi desemnată deținătoarea titlului de ”Best Electric Car in Romania”, a luat startul, miercuri, 21 aprilie 2021, din fața sediului Ministerului Mediului, în cadrul evenimentului de lansare a edițiilor din acest an a programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

„Best Electric Car este o competiție în care sunt analizate toate mașinile electrice care sunt astăzi pe piața din România și toate opțiunile, practic, care pot fi alese de cei care vor să beneficieze de sprijinul din Rabla Plus. Astăzi, în ședința de Guvern, vom prezenta bugetul Administrației Fondului de Mediu. AFM este instituția care finanțează Rabla Clasic și Rabla Plus. Sunt programele prin care ministerul își dorește ca parcul auto să fie reînnoit, își dorește ca mobilitatea să fie în linie cu tendințele europene și mondiale. Ne dorim ca viitorul pe care îl pregătim pentru copiii noștri să fie unul mai curat, orașele noastre să fie mai puțin poluate, aerul din București și din toate orașele țării să fie mai puțin poluat”, a subliniat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Cele 7 finaliste ale ”Best Electric Car”

Anul trecut, unul dintre cele mai grele atât pentru industria auto, cât și pentru clienți, în România s-au înmatriculat 2.845 de mașini 100% electrice, ceea ce reprezintă o creștere cu 89% comparativ cu anul 2019. La asta a contribuit mult programul Rabla Plus, prin care statul subvenționează cu 45.000 lei achiziția unei mașini electrice, valoare la care se poate adăuga un tichet Rabla Clasic în valoare de 7.500 lei.

În aceste condiții, presa auto din România, coagulată în cel mai reprezentativ juriu auto creat vreodată în țara noastră, a simțit că este momentul să treacă la nivelul următor și să premieze cele mai bune mașini electrice, atât pentru a recunoaște eforturile producătorilor în acest sens, cât și pentru a încuraja clienții de mașini să se orienteze către mobilitatea electrică.

Organizatorul evenimentului este Auto Expert Media, împreună cu canalele media ale fiecăruia dintre cei 14 membri ai juriului.

Competiția, aflată la prima ediție, are reguli clare de desfășurare, aliniindu-se astfel trendului european.

Într-o primă fază se stabilesc modelele eligibile, cele care au fost lansate în ultimul an (după data de 1 martie 2020) și disponibile fizic pe piața autohtonă până la data desfășurării competiției. Anul acesta, Best Electric Car a înregistrat nu mai puțin de 21 de modele eligibile dintre modelele complet noi și cele care au trecut prin facelift-uri importante, care au presupus schimbarea capacității bateriei.

Ulterior, juriul a selectat, prin vot individual, cele 7 finaliste ale ediției Best Electric Car 2021:

  • BMW iX3,
  • Citroen e-C4,
  • Honda e,
  • Kia e-Niro,
  • Mercedes-Benz EQA,
  • Skoda Enyaq iV
  • Volkswagen ID.3

Juriul acestei competiții este format din 14 jurnaliști cu mare experiență în domeniul auto, care reprezintă cele mai relevante canale media din presa auto din România: Robert Adam (turații.ro), Radu Buhăniță (Auto Test), Dragoș Băltățeanu (Flote Auto), Bogdan Grigorescu (Auto Expert), Radu Gurămultă (Eco Wheels), Alin-Alexandru Ionescu (Mașinistul.ro), Răzvan Loghin (4×4 Adventure), Mircea Meșter (AutoCritica), Adrian Mitrea (0-100.ro), Răzvan Măgureanu (Auto Motor și Sport), Cristiana Oprea (pilot raliu), Dan Scarlat (Top Gear România), Răzvan Scăeșteanu (Newsweek România), Robert Stan (LifeNews.ro).

Testare complexă

Câștigătoarea ”Best Electric Car in Romania” va fi desemnată în urma unui test complex care se va desfășura pe parcursul a două zile. Punctul de plecare este din București, din fața Ministerului Mediului, unde mașinile au fost expuse în timpul conferinței de presă care a anunțat debutul oficial al Programului Rabla din acest an, iar punctul final este la Hotel Peștera, în Munții Bucegi, la altitudinea de 1.600 metri.

Caravana Best Electric Car are ca punct intermediar, pe traseu, orașul Târgoviște, care este partener al evenimentului. Aici recunoaștem eforturile recente de a deveni un Smart City, o dovada elocventă fiind cele patru stații de încărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, consturite de primăria Târgoviște, ce au o putere înaltă în curent continuu, de 50 kW și o capacitate de minim 2 încărcări/oră/stație.

Ca urmare, juriul are ocazia să testeze cele 7 finaliste într-o mare varietate de condiții, unele deloc comode pentru o mașină electrică. Votul final individual va ține cont de cele mai importante aspecte ale unui EV: preț, autonomie, confort, timp de încărcare, echipamente, etc.
În același timp, pe site-ul oficial al competiției, www.bestelectriccar.ro, cititorii au putut vota modelul preferat, iar câștigătoarea la această secțiune publică a votului va primi Premiul de Popularitate. Rezultatul va fi publicat în data de 22 aprilie 2021, după anunțarea câștigătorului Best Electric Car 2021, în urma votului juriului.

Parteneri

Ediția din acest an a Best Electric Car este susținută de Arval România, în calitate de Partener Principal.

arvalFondată în 1989 si detinuta în integralitate de BNP Paribas, Arval este leader european al industriei de leasing operațional full service. Pe piața din România compania este prezentă din 2006 și are ca obiectiv principal managementului și optimizarea mobilității flotelor clienților.

Produsele Arval se împart în 3 categorii principale: Long Term (25 – 57 luni), Mid Term (1 – 24 de luni), Sale & Lease-Back și sunt acompaniate de o gama vastă de servicii cum ar fi mentenanța, asigurarea, serviciul de anvelope (de la achiziție pana la stocaj), vehicul de înlocuire, management combustibil și multe altele, sub forma unei singure rate lunare.

Astăzi, dupa mai bine de trei decenii de servicii și solutii impecabile, Arval a îmbrățișat o nouă viziune, una bazată pe o lume aflată în permanentă schimbare și în care mobilitatea și sustenabilitatea devin elemente cheie în dezvoltarea oricărei afaceri. Astfel, noua strategie Arval Beyond aduce această viziune la un nivel fizic, palpabil și se regăsește în toate verticalele companiei, de la cultura internă și până la modalitățile noi de ofertare, cu focus pe mașinile hibride și electrice. Toate aceste aspecte urmăresc un singur obiectiv, optimizarea constantă, deseori în mod proactiv, a flotei clientului. Indiferent că se referă la consultanța de specialitate acordată în procesul de selecție al mașinilor sau digitalizarea ansamblului de produse și servicii pentru a reduce și ușura munca managerului de flotă, toate aceste aspecte puse cap la cap construiesc, în esență, un viitor mai bun pentru clienți și pentru societatea în care traim. Pentru mai multe detalii, accesati www.arval.ro

 

best electric car

Competiția ”Best Electric Car” se mai bucură de sprijinul Vitesco Technologies, în calitate de Electrified Partner și de Primăria Târgoviște, Renovatio e-charge, Hotel Peștera, All Promotion, Clinica OneLife, ExpoPrint Media și Nala.

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehiculelor electrice
Analize de piațăFlotă verde

China și-a păstrat prima poziție în competiția vehiculelor electrice. Studiu EY

China și-a păstrat prima poziție în progresul către un viitor al vehiculelor...

Flotă verde

Renault își completează gama de vehicule utilitare 100% electrice cu Noul Trafic VAN E-Tech electric

Cu noul Trafic Van E-Tech electric, Renault are acum câte un model...

China
Flotă verdeJuridic

CE va lansa o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice din China

Comisia Europeană (CE) va lansa o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice care...

Flotă verdePiaţa auto

OMV lansează marca eMotion. România inclusă în planurile acesteia

OMV a pus bazele mărcii eMotion prin intermediul căreia se va implica...