Kia Sportage 2022 – schimbare de mentalitate

Ia-ți adio de la caroseria masivă: viitoarea generație a coreeanului va adopta un desen dinamic. Kia Sportage 2022 va arăta la fel de futurist ca fratele Hyundai Tucson.
Kia Sportage 2022 floteauto.ro

O cunoaștem încă din 1993, iar în cei 27 de ani, SUV-ul compact a ajuns la a patra generație. Evoluția a fost impresionantă, dar Sportage a rămas un SUV tradițional, cu proporții clasice. Ei bine, a cincea generație se pregătește să facă pasul într-o nouă eră, printr-o schimbare completă a aspectului și a tehnicii de sub caroserie.

➡ Iată cel mai ieftin crossover Kia! 💡

Avem deja un exemplu legat de abordarea îndrăzneață a grupului Hyundai-Kia: se numește Tucson și pregătește o revoluție odată cu a patra generație. Faruri LED integrate în elementele calandrului, linie de coupe, motoare mild-hybrid, hibrid clasic și plug-in hybrid… viitoarea generație va face un salt semnificativ în viitor.

Kia Sportage 2022: electrificare

Iar viitoarea Kia Sportage 2022 va avea la bază tehnica fratelui Tucson. O așteptăm în 2021, dar designerul AtchaCars n-a mai avut răbdare: a preluat elemente de la filmele-spion cu viitoarea generație, le-a mixat cu silueta lui Tucson și cu câteva tușe de la studiile prezentate de Kia recent. I-a ieșit ceea ce vedeți în fotografii. În plus, jos aveți și un clip ”making of”, în care designerul arată întregul proces al randării.

Revenind la informațiile tehnice, este probabil ca Kia Sportage 2022 să aibă sub capotă exclusiv motoare de 1.6 litri. Versiunile alimentate cu benzină, T-GDI, ar putea dezvolta 150 CP (standard) și ar putea avea inclusiv variante mild-hybrid (150 CP și 180 CP) și full hibrid (230 CP). Dieselul CRDI va avea, de asemenea, capacitatea de 1.6 l și ar putea dezvolta 115 CP, respectiv 136 CP, în varianta mild-hybrid.

Kia Sportage 2022 floteauto.ro

Totodată, Kia Sportage 2022 este probabil să ofere și un sistem plug-in hybrid, ce va avea la bază același motor 1.6 T-GDI și care va dezvolta 265 CP.

La interior am putea regăsi perechea de ecrane display central – instrumentar digital, fiecare de 10,25 inci, în timp ce butoanele fizice vor fi, în mare parte, înlocuite de comenzi digitale.

 

 

 

Adaugati comentariu