Advertisement

ITP
Home Administrare flote Asigurări ITP şi RCA nu se prelungesc. Precizări privind deplasarea persoanelor

ITP şi RCA nu se prelungesc. Precizări privind deplasarea persoanelor

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a precizat că valabilitatea inspecţiei tehnice periodice (ITP) a autovehiculelor, precum şi cea a asigurării de răspundere civilă auto (RCA) NU se prelungesc.

În contextul măsurilor adoptate prin ordonanţele militare privind circulaţia persoanelor, GSC a explicat:

Nu se prelungeşte valabilitatea ITP, conform deciziei Registrului Auto Român. Deplasarea pentru efectuarea verificării ITP la staţiile agreate se poate realiza, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesităţilor de bază ale persoanelor, situaţie prevăzută la punctul 2 al declaraţiei pe proprie răspundere”, arată GCS.

În cazul asigurării de răspundere civilă auto (RCA), GSC menţionează:

Nu se prelungeşte valabilitatea asigurării RCA. Aceasta poate fi achiziţionată şi online. Din acest motiv, deplasarea pentru a ridica poliţa RCA nu poate fi considerată urgenţă şi nu este un motiv care poate fi considerat situaţie de urgenţă ori pentru asigurarea nevoilor persoanei”, a arătat GCS.

Precizări privind deplasarea persoanelor

Grupul de Comunicare Strategică a transmis mai multe explicaţii cu privire la aplicarea ordonanţelor militare, având în vedere că au fost primite o serie de întrebări, multe situaţii referindu-se la distanţele pe care le pot parcurge persoanele: spre locul de serviciu, la medic, la cumpărături, pentru activităţi sportive, pentru îngrijirea bătrânilor sau pentru livrarea de produse agricole.

Astfel, GCS arată că Ordonanţa 3 stipulează că este permisă deplasarea între locuinţă şi locul de muncă şi că nu se face menţiunea că localitatea în care se desfăşoară activitatea profesională trebuie să fie aceeaşi cu cea de domiciliu. Spre exemplu, un cetăţean din Ilfov se poate deplasa la locul de muncă din Bucureşti, cu condiţia să aibă asupra sa legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

De asemenea, se menţionează că, dacă cineva trebuie să ajungă la un medic specialist, nu este prevăzută o limită de distanţă până la cabinetul medical, dar se recomandă verificarea disponibilităţii medicilor, cu excepţia cazurilor de urgenţă.

Cu privire la cumpărături, ar fi de preferat ca oamenii să se deplaseze la cele mai apropiate magazine.

Sunt permise şi deplasările persoanelor care au grijă de bătrâni, chiar şi în situaţia dată ca exemplu, Bucureşti – Vaslui: transport de medicamente sau alimente.

GCS reiterează că activităţile fizice, sportive trebuie realizate în jurul domiciliului sau al locului în care cetăţenii locuiesc şi nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, fiind interzise activităţile fizice colective, iar plimbarea zilnică a animalelor, de asemenea, în jurul locuinţei.

O altă situaţie referitoare la transport este legată de producătorii agricoli. „Logica restricţiilor este aceea de a evita cât mai mult contactul între persoane, tocmai pentru a limita răspândirea infectării cu noul tip de coronavirus. Astfel, deşi nu este stabilită o limită de distanţă, se recomandă producătorilor agricoli să se deplaseze pe distanţe cât mai scurte”, arată GCS.

 

CITEŞTE ŞI:

City Insurance a fost amendată din nou de ASF

Industria auto din România solicită 12 măsuri de sprijin din partea autorităţilor

EU Transport sprijină lupta împotriva Coronavirusului

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

MAE
Siguranţă rutieră

MAE: Recomandări privind trecerea frontierelor bulgare pentru perioada 20 iulie – 15 septembrie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în...

Autostrada A3
Siguranţă rutieră

Trafic închis pe Autostrada A3, în perioada 18-19 iulie. Rutele alternative

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că în...

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

giurgiu-ruse
Siguranţă rutieră

Miercuri încep lucrările de reparație pe Podul Giurgiu – Ruse. Durata estimată, 730 de zile

Lucrările de reparație pe tronsonul bulgar al Podului Giurgiu – Ruse încep...