Italia construiește o „gigafactory”, cu fonduri de la Comisia Europeană

Prin Mecanismul de redresare și reziliență al Comisiei Europene, Italia va aloca aproximativ 600 milioane de euro pentru construirea unei fabrici de baterii pentru vehicule electrice, "gigafactory". Potrivit Reuters, Guvernul de la Roma este încrezător că vor veni şi alte investiţii din partea partenerilor industriali şi financiari, astfel încât valoarea totală a investiţiei va depăşi 1 miliard de euro.Opel

Luna trecută, premierul Mario Draghi a anunţat că a ajuns la un acord cu Comisia Europeană pentru Planul de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 222,1 miliarde de euro.

Planul Italiei este de a înfiinţa o schemă de parteneriat public-privat, cu o participaţie deţinută de Stellantis, dar sunt luate în considerare şi alte opţiuni, spun surse citate de Reuters. Stellantis, înfiinţat în urma fuziunii dintre Fiat Chrysler şi PSA, nu a comentat informaţia.

Alte surse au anunţat că şefii Stellantis s-au întâlnit de cinci ori în ultimele luni cu Roberto Cingolani, ministru pentru Tranziţia Ecologică. La o întâlnire au venit şi directori de la ACC, o societate mixtă pentru baterii înfiinţată de PSA şi TotalEnergies.

Stellantis, al patrulea producător auto global, are în prezent două proiecte de „gigafactory” în Europa, în Franţa şi în Germania, cu investiţii totale de cinci miliarde de euro.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Comisia Europeană pregătește o propunere de eliminare a vehiculelor poluante

Noi controale în trafic privind starea tehnică a autovehiculelor. 655 de sancţiuni aplicate

 

 

Adaugati comentariu