Studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Cluj – Dej, lansat în licitație
Eurohold

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitaţia pentru proiectarea drumului expres Cluj – Dej (75 km), durata contractului pentru realizarea Studiului de fezabilitate fiind de 18 luni.

Potrivit anuntului de participare publicat în SICAP valoarea contractului este cuprinsă între 22,2 – 26,2 milioane de lei.

In cadrul contractului se vor presta urmatoarele servicii si se vor elabora urmatoarele documente:

  • Elaborarea Studiului de fezabilitate,
  • Asistența tehnică acordată CNAIR pentru susținerea Aplicației de finanțareAsistența tehnică acordata CNAIR pentru procedura de atribuire a contractelor de proiectare și executie lucrări, după caz.

În criteriul de atribuire, prețul are o pondere de 40%, iar calitatea (abordare propusă privind implementarea contractului, experiența specialiștilor), 60%.

Contractul va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 28 iulie 2021.

„DX Cluj – Dej beneficiază de modelul nou de caiet de sarcini, al cărui şablon a fost pregătit la început de an de CNAIR, care sper să devină etalon pentru cât mai multe licitaţii pe infrastructură rutieră. Pe acelaşi tip de caiet de sarcini modern, au fost lansate în ultimele luni licitaţiile pentru drumurile de mare viteză Craiova – Lugoj, Bucureşti – Alexandria sau Bucureşti – Târgovişte şi pentru autostrada Făgăraş – Braşov, spre exemplu”, a precizat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, planul este ca acest drum expres, inclus în Masterplanul General de Transport, să continue spre Bistriţa şi spre Baia Mare, bifurcându-se astfel de la Dej.

 

CITEȘTE ȘI:

Italia construiește o „gigafactory”, cu fonduri de la Comisia Europeană

China a înregistrat prima contracției a pieței auto în ultimele 14 luni

Inițiative locale de eliminare a mașinilor poluante. Programul din Sfântu Gheorghe

 

 

Adaugati comentariu