Inițiative locale de eliminare a mașinilor poluante. Programul din Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe a aprobat aproape 300 de cereri depuse în cadrul programului "Dăm valoare rablei tale", iniţiat în luna aprilie, cu scopul de a elimina din trafic maşinile vechi şi poluante.
Sfântu Gheorghe

Bugetul programului, stabilit iniţial la 1 milion de lei, va fi suplimentat pentru a putea fi retrase din circulaţie cât mai multe maşini mai vechi de 10 ani.

Autorităţile locale oferă câte 3.000 de lei în schimbul autovehiculelor înscrise în program şi predate la fier vechi, cu condiţia ca proprietarii să se angajeze că în următorii 3 ani nu vor achiziţiona un autoturism mai vechi de 5 ani.

Potrivit regulamentului stabilit de Consiliul Local, în program pot fi înscrise autoturismele de 2-7 locuri mai vechi de 10 ani, predate la un centru autorizat de casare sau colectare a autovehiculelor, iar solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, respectiv să aibă domiciliul sau sediul în municipiul Sfântu Gheorghe, să nu aibă restanţe la bugetul local şi să declare pe proprie răspundere că pentru autovehiculul introdus în acest program nu au obţinut şi nu au depus acte pentru a obţine vouchere în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional. De asemenea, trebuie să se angajeze că în următorii 3 ani nu vor achiziţiona un autoturism mai vechi de 5 ani, în caz contrar vor trebui să returneze suma de 3.000 lei obţinută prin acest program.

În Sfântu Gheorghe sunt înmatriculate aproximativ 22.000 de autoturisme, dintre care mai mult de jumătate sunt mai vechi de 10 ani, au precizat reprezentanţii Primăriei.

 

CITEȘTE ȘI:

INS: Salariul mediu net a crescut în aprilie cu 14 lei (0,4%), comparativ cu martie

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,8% în luna mai

Comisia Europeană pregătește o propunere de eliminare a vehiculelor poluante

 

Adaugati comentariu