Advertisement

leasing operațional
Home Finanţare Leasing operaţional Instituțiile-cheie ale UE utilizeză flote în leasing operațional. Arval și Athlon au câștigat ultima licitație

Instituțiile-cheie ale UE utilizeză flote în leasing operațional. Arval și Athlon au câștigat ultima licitație

Companiile de leasing operațional, Arval, parte a BNP Paribas, prezentă și pe piața din România, și Athlon, parte a Grupului Mercedes-Benz, vor furniza flotele de mașini destinate instituțiilor-cheie din cadrul UE, precum Comisia Europeană, Consiliul European, Curtea Europeană de Justiție sau Curtea Europeană de Conturi.

Cele două companii specializate în finanțarea vehiculelor prin leasing operațional au câștigat o licitație majoră lansată în 2021, valoarea contractului, cu o durată de 4 ani, fiind de 27 de milioane de euro.

Vehiculele, printre care se numără autoturisme, dar și mașini de lux sau utilitare ușoare, vor fi utilizate pentru transportul comisarilor europeni și înalților funcționari publici.

Potrivit anunțului de atribuire, Lotul 1 a fost câștigat de Arval pentru o sumă de 13,4 milioane de euro (fără TVA). De autovehiculele puse la dispoziție de locator – 155 de autoturisme și 27 de autoutilitare – va beneficia personalul Curții de Justiție a Uniunii Europene, al Comisiei Europene, Curții de Conturi Europene, Centrului de traduceri pentru organismele UE, Băncii Europeen de Investiții și Parchetului European.

La rândul său, Athlon a adjudecat Lotul 2, cu prețul de 13,8 milioane de euro (fără TVA), ce include 155 autoturisme și 46 autoturisme utilitare, care vor fi alocate Comisiei Europene, Consiliului Uniunii Europene, Comitetului Economic și Social European și Comitetului European al Regiunilor.

Criteriul de atribuire a contractelor a fost prețul cel mai scăzut.

Ce este produsul de leasing operațional

Pe scurt, prin intermediul produsului de leasing operațional, o companie specializată pune la dispoziția firmelor sau instituțiilor publice mașinile de care acestea au nevoie pentru a-și derula activitatea, în schimbul achitării unei rate, calculate în funcție de rulajul anual și de durata contractului.

Astfel, utilizatorul plătește doar pentru ceea ce folosește, iar la finalul contractului returnează mașinile fără a-și mai asuma riscul de revânzare.

Pentru contractele de leasing operațional nu se solicită avans, sunt percepute chirii fixe pe întreaga perioadă de contract cu condiția ca parametrii (perioada și kilometraj) să rămână constanți. Garanțiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate în mod exceptional, în funcție de bonitatea utilizatorului.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Persoanele juridice au solicitat tot bugetul disponibil pentru Rabla Plus

Reducerea stimulentelor guvernamentale ar putea afecta vânzările de vehicule electrice

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

arval
Leasing operaţional

Arval România lansează Arval Re-Lease, serviciul de leasing operațional cu autovehicule utilizate

Arval România a lansat recent Arval Re-Lease, un nou serviciu disponibil pe...

Arval România
BusinessLeasing operaţional

Arval România își relochează sediul în campusul Oregon Park, din nordul Bucureștiului

Arval România, linie de business aparținând BNP Paribas Group, și-a relocat sediul,...

Philip Aarsman
InterviuriLeasing operaţional

”Pentru companii, mobilitatea nu mai este un simplu cost operațional, ci o componentă strategică”

– Interviu cu Philip Aarsman, Managing Director al Business Lease România

romgaz
Leasing operaţional

Romgaz contractează, în leasing operațional, o nouă flotă de utilitare și autoturisme

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz a lansat licitația pentru contractarea, în...