Advertisement
Înmatriculările noi de vehicule rutiere
Home Piaţa auto Analize de piață INS: Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 3,8% în trimestrul III

INS: Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 3,8% în trimestrul III

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 3,8% în trimestrul III 2023 faţă de trimestrul III 2022, arată datele publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică. În perioada analizată, ponderea înmatriculărilor noi de autoturisme second hand importate în total înmatriculări noi de autoturisme a fost în continuare crescută (67,9%), remarcându-se totuşi o scădere cu 1,8 puncte procentuale față de același trimestru al anului 2022.

În trimestrul III 2023, comparativ cu trimestrul III al anului 2022, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣteri la categoria autobuze și microbuze cu 88,3% ṣi la categoria mopede ṣi motociclete cu 0,7% ṣi scăderi la categoria autoturisme cu 4,4%.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere

În ceea ce privește înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor au fost înregistrate creṣteri la toate categoriile astfel: la categoria autobuze ṣi microbuze de 3,4 ori, la categoria mopede ṣi motociclete cu 5,1% ṣi la categoria autoturisme cu 1,4%.

Faţă de trimestrul II 2023, în trimestrul III 2023, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat creṣtere cu 4,3% la vehiculele pentru transportul pasagerilor.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere

Vehicule înmatriculate în circulaṭie, la sfârṣitul trimestrului III 2023

Vehiculele rutiere clasificate în conformitate cu Normele europene de poluare, înmatriculate în circulație, cuprindeau, la sfârșitul trimestrului III 2023, în proporție de 61,3%, vehicule cu normele de poluare Euro 4, Euro 5 sau Euro 6 și în proporție de 10,8%, vehicule cu norma de poluare Non-Euro.

Pentru categoria autoturisme, cea mai însemnată pondere a fost deținută de vehicule conforme cu norma europeană Euro 4, respectiv 34,4%; pentru categoria autobuze ṣi microbuze cele mai multe vehicule, respectiv 24,2% au fost clasificate în norma Euro 3, iar pentru categoria mopede ṣi motociclete, cele mai multe vehicule, respectiv 26,4% au fost clasificate Non-Euro.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere

Înmatriculările noi de vehicule rutiere cuprind înregistrările de vehicule noi, inclusiv ale celor achiziṭionate în leasing, precum ṣi înregistrările de vehicule second hand din import, clasificate conform categoriilor comunitare de vehicule. Datele nu includ reînmatriculările datorate schimbării proprietarului în urma vânzării autovehiculului.

 

 

CITEȘTE ȘI:

IAA Mobility Munchen 2023. Amenințarea Chinei

Renault a discutat cu Guvernul planurile de extindere a investiţiilor. Muzeu „Dacia” la Mioveni

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înmatriculările de mașini noi în UE
Analize de piață

ACEA: Înmatriculările de mașini noi în UE au crescut cu 14,6% în luna octombrie

În luna octombrie 2023, piața auto s-a extins semnificativ, înmatriculările de mașini...

Prețurile
Analize de piață

T&E: Producătorii de automobile au crescut prețurile modelelor ieftine cu mult peste inflație

Prețurile modelelor ieftine vândute de cei mai mari cinci producători de automobile...

Prețul bateriilor
Analize de piață

Prețul bateriilor pentru mașini electrice din China continuă să scadă

China pariază totul pe mașinile electrice, ceea ce a cauzat o supracapacitate...