Infografic: costurile de întreținere ale mașinilor rulate

Principalul motiv pentru care oamenii achiziționează o mașina rulată este costul accesibil de cumpărare a autoturismului. Cu toate acestea, chiar dacă o mașină rulată are marele avantaj al prețului, problemele pentru cumpărător sunt reprezentate de cheltuielile ulterioare neprevăzute.costuri masini second hand reparatii autovit - floteauto

Costuri intretinere masini_Autovit.ro_martie2015

Cel mai mare risc al unei mașini la mâna a doua scoasă la vânzare este numărul de kilometri care în foarte multe cazuri este mai mare decât ce se poate observa cu ochiul liber pe bord. Din acest motiv, utilizatorul nu poate avea o idee despre uzura reală a mașinii și despre alte defecțiunile posibile ale acesteia. Partea pozitivă este dată de faptul că o mașină cu anumite probleme afișează mereu simptome. Astfel, dacă repararea defecțiunilor este realizată din timp în service-uri autorizate, autoturismul va rula fără probleme, chiar dacă are mai mulți ani de la producție.

Lista celor mai frecvente defecțiuni și costurile pe care le implică:

  • defecțiunile grave la nivelul motorului – 700 – 6.000 euro
  • ruperea distribuției motorului – 500 – 2.500 euro
  • înlocuirea radiatoarelor fisurate – 200 – 500 euro
  • defectarea turbinei de supraalimentare a motorului – 300 – 800 euro
  • intervențiile pentru recondiționarea cutiilor de viteze – 600 – 800 euro
  • problemele electrice – 250 euro
  • kitul de ambreiaj – 300 euro
  • defecțiunile sistemului de aer condiționat și ale compresorului – 500 euro

Pe lângă costurile pieselor, manopera este un alt element esențial si în unele cazuri valoarea ei o depășește pe cea a accesoriilor în sine. Spre exemplu, manopera pentru schimbarea unei perechi de plăcuțe de frână este între 10 – 15 euro, înlocuirea ambreiajului costă peste 70 euro, schimbarea pompei de apă depășește 90 euro, iar cele mai complexe reparații ale sistemului de aer condiționat pot trece de 150 euro la un service autorizat. La reprezentanță, manopera poate depăși cu mult 250 euro la unele operațiuni.

Autovit.ro recomandă evitarea service-urilor neautorizate care nu oferă garanție și care pot provoca mai multe daune decât defecțiunile cu care mașină intră în reparații.

Adaugati comentariu