Industria auto germană cere sprijin pentru mașinile pe benzină și motorină

Principala asociație din industria Germaniei a cerut ca subvențiile pentru vânzările de mașini electrice să fie extinse și la vehiculele cu motoare pe benzină și motorină, relatează cotidianul Welt am Sonntag. Industria auto germană se confruntă cu mari dificultăți ca urmare a crizei.
industria auto germană

Puternicii constructori auto germani, care se confruntă cu mari dificultăți după declanșarea crizei Covid-19, au solicitat extinderea subvențiilor acordate în prezent pentru mașinile electrice, în încercarea de a-și revitaliza producția.

„Având în vedere criza, este logic să fie introdus un bonus suplimentar pentru cel puțin 12 luni, în plus față de prima de mediu (pentru mașinile electrice și hibride, n.red.), cu condiția ca această primă să facă parte dintr-o abordare intersectorială”, a declarat Dieter Kempf, președintele Federației Industriilor Germane (BDI),

În opinia sa, pot fi promovate și vehiculele cu motorizări clasice, dacă acestea sunt moderne și eficiente și dacă noile stimulente nu le vor afecta pe cele acordate deja pentru mobilitatea electrică.

Industria auto germană a fost susținută în cererile sale de către landurile Bavaria, Saxonia Inferioară și Baden-Württemberg, unde își au sediul producătorii BMW, Volkswagen și Daimler.

„Este inacceptabil faptul că Franța cheltuiește 8 miliarde de euro pentrususținerea industriei auto și noi cheltuim 9 miliarde de euro pentru Lufthansa – dar nimic pentru inima economiei noastre. Asta ar fi o greșeală a politicii industriale”, a declarat premierul de stat bavarez, Markus Söder, citat de Welt am Sontag.

Potrivit acestuia propunerea va proteja mediul și economia. ”Scoatem mașini vechi de pe piață și le înlocuim cu cele mai noi generații de vehicule curate”, a adăugat premierul landului Bavaria.

 

CITEȘTE ȘI:

Când va fi inaugurată parcarea etajată de la Cora Pantelimon

Românii au rezervat 10.000 de locuri pe Litoral de la 1 iunie. 4 reguli de stat la plajă pentru turiști

14 reguli pentru redeschiderea teraselor de la 1 iunie

Adaugati comentariu