Redeschiderea teraselor de la 1 iunie va avea loc sub reguli stricte de distanţare socială, precum un număr maxim de 4 persoane la o masă, dacă nu sunt din aceeaşi familie, o distanţă de 1,5 m între scaunele de la aceeaşi masă şi de 2 m pentru cele de la mesele alăturate.
În Monitorul Oficial au fost publicate Ordinele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Economiei, care stabilesc măsurile specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, servire şi consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităţilor de alimentaţie publică.
Astfel, potrivit documentului, la o masă pot sta maxim patru persoane, cu respectarea distanţei de 1,5 metri între persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii, care locuiesc împreună.
Între scaunele de la mese alăturate trebuie să existe o distanţă de minim 2 metri.
Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a se evita aglomeraţia.
Va fi constituit un registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.
Nu se va permite accesul persoanelor cu simptome de infecţie respiratorie.
La intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.
Se interzice transferul de la o masă la alta al meniurilor, solniţelor, olivierelor şi altor obiecte, care trebuie dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă.
Este interzis consumul de alimente în picioare, pentru a se minimiza circulaţia clienţilor pe terasă.
Personalul de servire trebuie să poarte mască şi mănuşi, iar
Mănuşile folosite de personalul teraselor la servire nu vor fi utilizate și la pregătirea mesei.
Trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie).
Starea de sănătate a angajaţilor va fi monitorizată.
Curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.
Trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul.
CITEȘTE ȘI:
Test video Mazda3 Sedan Skyactiv-G150
Și Grecia va primi turişti din România fără carantină
Comentați?