Renault face un pas înapoi. Nu mai închide fabrica Maubeuge

Pe fondul grevelor şi protestelor muncitorilor de la fabrica Maubeuge, din nordul Franţei, Renault a făcut un pas înapoi şi a anunţat că nu intenţionează să închidă uzina.renault

Constructorul auto francez a prezentat, vineri, un plan de restructurare care vizează eliminarea a aproximativ 15.000 de posturi la nivel mondial, dintre care 4.600 numai în Franţa, în ideea de a realiza economi de peste 2 miliarde de euro în următorii trei ani.

Planul a provocat proteste din partea sindicatelor, iar sâmbătă câteva sute de persoane au manifestat în faţa uzinei Renault de la Maubeuge.

La uzina de la Maubeuge, Renault produce vehicule utilitare. După o serie de generaţii Kangoo, uzina a fost tranformată pentru a produce modelul electrice Kangoo Z.E.

Discuţiile cu sindicatele şi politicienii locali privind viitorul fabricilor Renault din nordul Franţei vor continua marţi.

În timp ce a promis că niciun angajat nu va fi lăsat în urmă, şeful Renault a declarat că producătorul auto rămâne „fragil” şi că problemele privind supra-capacitatea de producţie nu sunt doar la uzinele din Franţa.

„Nu am nicio intenţie, a priori, să închid uzina Maubeuge. Vă pot asigura că nu am spus niciodată aşa ceva şi nici măcar nu m-am gândit la asta”, a declarat duminică Senard, citat de presa franceză.

Renault aşteaptă finalizarea discuţiilor cu autorităţile de la Paris pentru un împrumut garantat de stat, în valoare de cinci miliarde de euro.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a declarat că fabrica Maubeuge „nu va dispărea”. „Este în joc supravieţuirea Renault. Producătorul auto trebuie să devină mai competitiv şi să aibă o strategie pe termen lung care să includă vehiculele electrice”, a spus Bruno Le Maire.

 

CITEȘTE ȘI:

Industria auto germană cere sprijin pentru mașinile pe benzină și motorină

Când va fi inaugurată parcarea etajată de la Cora Pantelimon

Românii au rezervat 10.000 de locuri pe Litoral de la 1 iunie. 4 reguli de stat la plajă pentru turiști

Adaugati comentariu