Începe modernizarea celor 5 parcări de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a emis miercuri Ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea parcărilor de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni.Aeroportul

În cadrul proiectului vor fi modernizate atât cele cinci parcări publice (două aferente aerogărilor Sosiri, respectiv Plecări şi trei parcări pe termen lung), cea pentru autocare, cât şi alte cinci parcări auto destinate entităţilor ce activează în perimetrul aeroportuar, la care se adaugă şi punctul de acces în zona tehnică.

”În sfârşit vom a avea acolo la sfârşitul lui 2021 parcarea de la sosiri supraetajată cu sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare, cu bariere moderne. Scăpăm de acel sistem oribil cu fisa care ne blochează parcarea şi aşteaptă toată lumea la cozi”, a precizat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Principalele lucrări constau de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă în dezvoltarea unui DataCenter (dispecerat operaţional) care integrează toate informaţiile referitoare la parcări, înlocuirea sistemelor de bariere, a dispozitivelor de acces şi plată a parcării, a tuturor camerelor de luat vederi aferente fluxurilor de intrare/ieşire parcare, respectiv montarea unui sistem de recunoaştere a numărului de înmatriculare a autovehiculelor (LPR – Licence Plate Recognition).

Până la finalul anului 2021 este estimată finalizarea modernizării parcării etajate (Sosiri), realizarea noului DataCenter (dispecerat operaţional) şi interconectarea acestora, concomitent cu execuţia ramificaţiei instalaţiilor (noua reţea) către celelalte parcări.

 

Foto Cristian Bortes

 

CITEȘTE ȘI:

Licitația pentru autostrada A7 Ploieşti-Buzău va fi lansată în luna mai

Mastile personalizate – agent de vanzari pentru companiile din domeniul auto

Comisia Europeană sprijină 12 proiecte de infrastructură de transport cu peste 72 de mil. euro

 

 

Adaugati comentariu