După respingerea contestației, încă un contract pentru Autostrada A0 poate fi semnat

Curtea de Apel a respins ultima contestaţie pentru lotul 2 Corbeanca - Colentina (19 km), parte din Autostrada de centură București A0 Nord, fapt care permite semnarea contractului, iar lucrările pot de construcție pot începe.
A0

Licitația a fost câștigată în luna octombrie 2020 de Asocierea Spedition UMB – SA&PE Construct, cu preţul de 831,920 milioane de lei fara TVA, dar a fost contestată. Același constructor își adjudecase anterior și proiectarea şi execuţia lotului 4, între autostrada A2 şi DN3, în zona lacului Cernica.

”S-a respins ultima contestaţie definitiv, la Curtea de Apel, pentru lotul 2 din Autostrada de centură Bucureştiului, autostrada A0, în partea de nord. Lotul 2 este între DN 1, deci zona Corbeanca, şi DN 2, zona Colentina. Acest sector de autostradă a fost câştigat de o firmă românească care lucrează foarte bine şi pe alte proiecte din ţară, spre exemplu pe drumul expres Craiova – Piteşti. Fusese respinsă deja contestaţia la prima etapă, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, şi s-a respins şi la Curtea de Apel. Am primit această veste chiar acum 20 de minute, ceea ce înseamnă că se poate semna acest contract. Este al doilea lot de pe zona de nord a autostrăzii de centură a Bucureştiului A0 care va avea contract semnat”, a precizat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte Autostrada A0 Sud, Guvernul a aprobat şedinţa de miercuri o Hotărâre care permite expropierea unei suprafețe de teren pentru relocarea utilităților.

„O să pară lizibilă suprafaţa expropriată, 130 de metri pătraţi, dar câteodată aceste suprafeţe minuscule sunt extrem de importante. E vorba de suprafaţa pe care se va reloca un stâlp de înaltă tensiune care bloca lucrările acolo. E vorba de o linie de înaltă tensiune de 400 kV. E o lucrare mare. După ce Hotărârea de Guvern trece prin Guvern sunt vreo 45 de zile până efectiv se poate lucra pe acel teren. Sunt nişte formalităţi de făcut”, a spus Cătălin Drulă.

 

CITEȘTE ȘI:

INS: Înmatriculările de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor, în scădere cu 10%

Audi își extinde fabrica din Gyor (Ungaria), cu o investiție de 10,5 mil. euro

Înmatriculărilor de autoturisme noi au scăzut cu 14,5% în primele patru luni

 

 

Adaugati comentariu