Începe construcţia parcării subterane de pe B-dul Decebal din Capitală

Primăria Sectorului 3 a demarat  vineri, 29 martie 2019, lucrările la parcarea subterană de pe B-dul. Decebal. Pentru început, s-au închis trei benzi de circulaţie pe tronsonul cuprins între Piaţa Hurmuzachi (fostă Piaţa Muncii) şi Strada Dristorului.
B-dul Decebal

Parcarea va avea un număr de 718 locuri, dintre care 30 vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi. Accesul auto în parcaj şi ieşirea din acesta se vor realiza din ambele sensuri ale B-dului. Decebal prin intermediul a două rampe de acces principale, cu câte două sensuri fiecare (un sens de intrare şi unul de ieşire).

Valoarea investiţiei, aprobată anul trecut de consilierii locali, este de 119,4 milioane de lei. Parcarea, ce va fi realizată pe două nivele, va avea o lungime de aproximativ 550 de metri şi o lăţime de 17 metri, suprafaţa desfăşurată fiind de 27.905 mp, iar ca utilă de 20.313 mp.

Pentru demararea lucrărilor de execuţie pe B-dul Decebal este necesară pentru început blocarea temporară a trei benzi de circulaţie (partea dreaptă) pe tronsonul precizat mai sus, urmând ca imediat după terminarea acestor lucrări să se închidă benzile de circulaţie de pe cealaltă parte de bulevard şi transferarea circulaţiei pe sensul închis iniţial.

Odată cu finalizarea acestor lucrări circulaţia va putea fi reluată pe toate benzile de circulaţie.

 

CITEŞTE ŞI:

Proiectele rutiere prioritare în 2019

Provocarea momentului pentru industria auto. Aer curat sau maşini ieftine?

A apărut revista FLOTE AUTO, martie 2019

 

 

Adaugati comentariu