Cine livrează o flotă de vehicule electrice Primăriei Voluntari

Primăria Voluntari a anunţat că a atribuit contractul pentru achiziţia unui număr de 8 autoturisme electrice prin programul Rabla Plus, la un cost total de 870.400 de lei.
Primăria Sectorului 4

Câştigătorul licitaţiei este compania Automobile Bavaria, care a fost, de altfel, singurul ofertant.

Valoarea totală estimată iniţial a achiziţiei a fost de 1.095.968 lei (fără TVA).

„Luând în considerare faptul că poluarea determinată de emisiile provenite de la autovehicule este într-o constantă creştere, responsabilităţile cu privire la schimbările climatice necesită o abordare clară, în sensul diminuării efectelor poluării”, şi-a motivat Primăria Voluntari decizia achiziţionării celor 8 vehicule „verzi” pentru înlocuirea unei părţi din parcul auto învechit al instituţiei.

Criteriile de atribuire a contractului au fost următoarele:

  • Cel mai mic consum energetic conform WLTP – Pondere 10%
  • Cea mai mică masă proprie – Pondere 10%
  • Cel mai mic timp de încărcare rapidă (0–80 %) – Pondere 10%
  • Cea mai mare autonomie conform WLTP – Pondere 10%
  • Termenul de livrare al produselor – Pondere 5%
  • Componenta financiară – Pondere 55%

Potrivit autorităţii contractante, achiziţia va fi finanţată parţial prin Programul Rabla Plus.

În luna noiembrie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2018 care instituie o excepţie de la aplicarea măsurii prin care se interzice autorităţilor şi instituţiilor publice să achiziţioneze autoturisme cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 metri cubi, al căror preţ nu poate depăşi contravaloarea în lei a sumei de 18.000 euro inclusiv TVA.

Astfel, actul normativ prevede posibilitatea ca autorităţile şi instituţiile publice să poată achiziţiona autoturisme cu un preţ de până la 35.000 euro în echivalent în lei, inclusiv TVA, cu condiţia ca această achiziţie să se realizeze în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic – Rabla Plus, finanţat din Fondul pentru Mediu.

 

CITEŞTE ŞI:

Când demarează programul Rabla 2019

Flotă verde la Primăria Capitalei

 

Adaugati comentariu